Novosti
REKONSTRUKCIJA DRŽAVNE CESTE

Do Kneževih Vinograda i Karanca širom cestom s dva nova kružna toka
Objavljeno 8. srpnja, 2017.
Jedan kružni tok bit će izgrađen kod skretanja prema Karancu, a drugi na križanju prema Osijeku odnosno Belom Manastiru

KNEŽEVI VINOGRADI - Ako ne bude nepredviđenih problema, ove bi jeseni trebala početi rekonstrukcija dionice državne ceste DC212 od Kneževih Vinograda do državne ceste DC7, odnosno križanja prema Belom Manastiru i Osijeku. Jedna je to od većih ovogodišnjih investicija na području Općine Kneževi Vinogradi, a vrijednost se procjenjuje na 16 milijuna kuna.

- Riječ je o investiciji Hrvatskih cesta. Javna nabava, ako već nije, trebala bi biti raspisana ovih dana, a planirani početak radova je rujan - kaže načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić, objašnjavajući kako će tijekom rekonstrukcije DC 212 biti izgrađena dva nova kružna toka. Jedan kod skretanja prema Karancu, a drugi na samom križanju prema Osijeku, odnosno Belom Manastiru.

- Kružni tok na ulazu u Kneževe Vinograde iz smjera Karanca i Grabovca ostat će netaknut, ali će, u sklopu istog projekta, biti obnovljen mali kružni tok u Kneževim Vinogradima, kod starog beljskog podruma - kaže Kramarić, dodajući kako će rekonstrukcija ceste obuhvatiti i proširenje kompletnog kolnika ceste koja vodi od Kneževih Vinograda do državne ceste DC7.

- Promet će u vrijeme izvođenja radova vjerojatno biti reguliran na neki drugi način - naglašava.

Kako saznajemo, na području Baranje planirana je još jedna ovogodišnja “cestovna investicija” Hrvatskih cesta. Za dva dana, naime, bit će otvorene kuverte s ponudama potencijalnih izvođača radova na obnovi državne ceste DC211 na dionici od državne ceste DC517 - Baranjsko Petrovo Selo do granice s Mađarskom, u dužini nešto manjoj od dva kilometra. Vrijednost radova procjenjuje se na 5,5 milijuna kuna, a rok za njihov završetak trebao bi biti četiri mjeseca od početka izvedbe.

Ivica GETTO
Državne i županijske ceste odlične

Situacija s državnim i županijskim cestama koje prolaze kroz Baranju više-manje je u redu. Tvrdi to i Roman Rašić, nadcestar Nadcestarije Beli Manastir. “Devedeset kilometara državnih cesta koje prolaze kroz Baranju u odličnom je stanju i mislim da potpuno zadovoljava sve potrebne uvjete za vozače”, kaže Rašić, potvrđujući informaciju o ovogodišnjim investicijama Hrvatskih cesta u Baranju. Dodaje kako ništa lošija situacija nije ni s 220 kilometara županijskih cesta, u koje se, tvrdi, također dosta ulaže. “Tek nešto lošija situacija je s cestom koja spaja Mirkovac s Jasenovcem i Sokolovcem. To je lokalna cesta koja pripada u županijsko održavanje, ali je logično da se u nju manje ulaže jer se njome koristi teška beljska mehanizacija”, mišljenja je Rašić.

rokovi

RADOVI POČINJU U RUJNU I TRAJAT ĆE ČETIRI MJESECA

16

milijuna kuna vrijednost je jedne od većih ovogodišnjih investicija na području Općine Kneževi Vinogradi

Možda ste propustili...

USTAVNI SUD RH IMENOVAO ČLANOVE ETIČKOG POVJERENSTVA

Povjerenstvo za europske izbore

LOŠIJA POTRAŽNJA ZA USLUGAMA

Pogoršana očekivanja u hrvatskom gospodarstvu

Najčitanije iz rubrike