Novosti
SCENSKA IGRA

“Skriveno u oku” osječke Umjetničke akademije večeras u Varaždinu
Objavljeno 28. rujna, 2016.

VARAŽDIN

U sklopu bogatog popratnog programa 46. Varaždinskih baroknih večeri u organizaciji Galerijskog centra Varaždin i Umjetničke akademije u Osijeku večeras (srijeda 28. rujna) u 20.30 sati u zgradi bivše Sinagoge (Ulica Augusta Cesarca 10) u Varaždinu bit će izvedena scenska igra prema motivima knjige “Skriveno u oku” osječke književnice, književne kritičarke Helene Sablić Tomić.

U predstavi glume studenti druge godine preddiplomskog studija Gluma i lutkarstvo Umjetničke akademije u Osijeku Vedran Dakić, Josip Ledina, Luka Vondrak, Adrian Bagarić, Matko Duvnjak-Jović, Monika Lanšćak, Tena Pataky, Rea Kamenski-Bačun, Linda Kliman i Lucija Subotić. Mentori scenske igre su nastavnici Tatjana Bertok-Zupković i Robert Raponja te asistentica Katica Šubarić. Scenski pokret djelo je Vuka Ognjenovića sa suradnikom Goranom Vučkom, a kostimografija i izrada kostima djelo su studenata druge godine preddiplomskog studija kazališnog oblikovanja UAOS-a Matije Dijanović, Suzane Šambar, Tončice Knez uz mentorstvo Zdenke Lacine. Glazbu je pripremio i izvodi Ivan Bobić.

Program je premijerno izveden u dvorištu Umjetničke akademije u Osijeku u sklopu međunarodnog festivala “Umjetnost i žena”.

Inače, knjiga “Skriveno u oku” Helene Sablić Tomić, dekanice UAOS-a, zbirka je kratkih priča i poetskih eseja koja donosi intimističke zapise, putopisne crtice te intrigantne i britke društvene komentare iz svakodnevlja, a povod za priču su gradovi i prostori srednje i jugoistočne Europe. D.Kć.

Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama