Kolumne
TVFAN(atik) Piše: Adrian Andrejek
Prazne šalice kod Doris
Datum objave: 29. rujna, 2017.

Za početak razjasnimo jednu stvar: novi RTL-ov talk show, koji se prikazuje nedjeljom u predvečernjem terminu, trebao bi nositi naziv “Na praznim šalicama kave kod Doris”. Jer, realno, u tim šalicama nema ni traga od kave. Reći će pametnjakovići da to nije važno, ali ja sam “picajzla” (i imam oko sokolovo), pa meni jest. Mislim, toliko su nas tjednima pozivali na kavu s Doris Pinčić, da sam si u nedjelju poslije 17 sati doista skuhao kavu i sjeo pred televizor - a oni srču zrak iz šalice! Kakva prijevara! Znate li vi koji radite na toj emisiji da ja ne mogu zaspati ako kasno tijekom dana popijem kavu? A kad napokon zaspim u 3 ujutro, imam noćne more kad duže gledam gospođu Pinčić jer se ona u mojim snovima pretvori u plačljivi lik Lare i kroz plač pjeva/krešti Rozgine pjesme. Točnije, ne bi ta sitnica bila važna da su prazne šalice jedini problem u ovom showu. Problem u prvoj emisiji bile su i teme i gosti. Jedno od pitanja koje je voditeljica postavila bilo je: “Koja je razlika između plus size modela i pretilosti?” Ozbiljno? Ozbiljno kažem. Morali smo dvadesetak minuta gledati ovaj prilog, a odgovor je logičan, bar meni. Pretila je osoba ona koja se ne bavi modelingom. Ako se bavi modelingom, onda više nije pretila, nego je plus size model. Definicija jednostavnosti.

Prvi hrvatski plus size model Lucija Lugomer govorila je i previše, dok su se odgovori natjecateljice prve sezone “Života na vagi” Gabrijele Crnjac svodili na: “Slažem se s Lucijom” i “Podržavam to što ona radi”, da bi nakon toga voditeljica morala izvlačiti odgovore iz nje kao trakavicu. A i kad bi u tome uspjela, ako si malo bolje slušao, odnosno pokušao napraviti transkript tih odgovora, shvatio si da bi ih se posramio i gradonačelnik hrvatske metropole. Zamisli da ti gošća odgovara na pitanja kao djevojčica iz prvog razreda osnovne, i to prva gošća u novoj emisiji. Noćna mora. Mogli su bar napraviti nekakvu probu prije snimanja... Najbolje je bilo kad je Doris, valjda kako bi utješila djevojke, svojim fotografijama iz prošlosti pokazala da je i ona nekada bila bucka, odnosno pretila (bila je fakat izravna i odlučila nazvati stvari pravim imenom).

Uslijedio je kraći prilog o napuštenim životinjama, koji valjda nemaju gdje ubaciti sada kad nema dnevne emisije “Sve u šest”, a onda su uznemirujuće spontano prešli na priču o seksualnim problemima, odnosno problemima s natalitetom. Da mi je znati čiji je mozak posložio priloge. Nedjelja, 18 sati - Doris Pinčić s bivšim natjecateljem kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, koji također vodi, priča o tome “koliko puta tjedno, mjesečno, dnevno jede kekse”... Odnosno “skekse”, zbog djece i baka koji možda gledaju emisiju. Kako brižno. Kasnije je pitala stručnjakinju imaju li muškarci u Hrvatskoj toliki problem s libidom da se stalno reklamiraju nekakve voćke da bi se “podigla ta banana”. Gdje je sad ono “nazivanje stvari pravim imenom”? Uf, što bi bilo fora da je Doris kod kuće prišao njezin sinčić i pitao je kad će on jesti kekse (ili bananu).

Najslađa stvar emisije zbila se na samom kraju, kad je novinarka ispitivala klince razna pitanja vezana uz posljednju temu. Bolje bi bilo da imaju cijelu takvu emisiju s dječjim biserima, oni su bar spontani, slatki i uvijek iskreni.