Kolumne
TVFAN(atik) Piše: Adrian Andrejek
Tvoje lice izgleda isforsirano
Datum objave: 10. ožujka, 2017.

Najveći problem domaćih televizija je to što ne znaju stati kad jednom okuse uspjeh pa forsiraju neke stvari dok se gledateljima ne popnu na vrh glave. Najbolji dokaz za to su turske serije – na Novoj TV prikazuju se već dobrih šest godina i baš kad vidiš da je u programu ostala samo jedna i da su se ljudi očito zasitili, pa će sigurno uskoro nestati s malih ekrana, dođu dvije nove i opet sve po starom.

Još jedan dobar, a i aktualan, primjer je show “Tvoje lice zvuči poznato”, čija je treća sezona završila sredinom prosinca, a četvrta je osvanula već prošle nedjelje. Dobro, jasno mi je da se radi o trenutačno najgledanijem zabavnom formatu, koji iz tjedna u tjedan prati oko 700 tisuća gledatelja, ali... Čemu to forsiranje? Zašto kukavički igrati na sigurno kad možeš riskirati? Za proljetnu shemu najavili su još dva nova zabavna formata – “Zvijezde pod hipnozom” i “Moje prvo putovanje”, pa se pitam zašto njih nisu stavili u nedjelju navečer. Prijeko im je potrebno malo osvježenja i, iako me osobno ne zanima, drago mi je što uvode nove stvari u svoj učmali raspored, ali baš zbog toga što pripremaju nešto novo, nisu trebali prije jeseni kretati s novom sezonom TLZP-a. S druge strane, razumljivo mi je i to da ovog proljeća žele (pokušati) imati što više zabavnih emisija iz domaće produkcije, među kojima je jedino TLZP-u zajančen uspjeh. Neću više dodavati “ali”, mislim da ste shvatili što sam htio reći.

Svidjelo se to meni ili ne, četvrta sezona showa u kojem se poznati transformiraju u zvijezde u punom je jeku. Kad sam vidio da prva emisija traje više od dva i pol sata (točnije, 2:34:55), gotovo sam pao sa stolca, ali nisam, jer kad ste vidjeli da netko zbog šoka padne sa stolca? Ipak sam se odlučio pokrenuti epizodu i spremio se na užas, jer što drugo pomisliti kad vidiš da emisija traje tri sata. Istina je da se u prvih 15-ak minuta nije dogodilo ništa, ali Igor i Rene imali su dobre fore u uvodnoj riječi i moram priznati da su mi koji put izvukli osmijeh na lice, tako da je brzo prošlo. Led je probila Nives Celzijus kao Baha Man i uvjerljivo odradila svoj nastup, toliko da sam joj cijelo vrijeme zurio u dekolte i pitao se gdje su joj grudi. Iza nje nastupila je Ivana Mišerić koja je imala super koreografiju kao Madonna s pjesmom “Like a Virgin”. Kao prvi muški kandidat na scenu je stao Bojan Jambrošić i dobio inače zahtjevan zadatak, imitirati Tošu Proeskog, što njemu nije problem jer ima dobar glas, na svojim nastupima već izvodi njegove pjesme, a ni izgledom nije toliko daleko. Osječanka Mia Anočić bila je ludo zabavna kao Chubby Chaker i definitivno je zaslužila više glasova. Sljedeća dva nastupa sam preskočio jer imam slab želudac. Daniel Bilić kao Ricky Martin također se trebao bolje plasirati, a na nastup Dalibora Petka u ulozi Indire iz Colonije umirao sam od smijeha. Siguran sam da ni ove sezone neću redovito pratiti kompletnu emisiju, ali možda bacim pogled na još neke nastupe.