Kolumne
TVFAN(atik) Piše: Adrian Andrejek
Dadilja iz noćnih mora
Datum objave: 9. listopada, 2015.

Prije neku večer 'surfao' sam programima prije spavanja (jer to radiš prije nego što ideš spavati) i kada sam zastao na Doma TV-u toliko sam se šokirao da nisam mogao mirno spavati čitavu noć.

Ne znam ni kako ni zašto, ali ona iritantna “Dadilja” mi je ušla u televizor i odbijala je izaći pa sam je 'ubio' tako što sam ugasio televizor. Onda su me Fran Fine i njezin nazalni glas proganjali u noćnim morama. Ne u jednoj, u više njih! Ponovno sam bio dijete od pet godina, Dadilja mi je bila dadilja i vrištala je (kreštala) na mene. Kao da to nije dovoljno grozno, u međuvremenu me proganjala i “Mala nevjesta”. Pitala me hoću li se udati za nju, što me iznenadilo jer sam mislio da je Indija zaostala za nekoliko stoljeća i da tamo još uvijek dogovaraju brakove pa sam rekao da me potraži za nekih pet godina jer mi je još rano za brak. Zatim sam se probudio i pomislio da ću tražiti bolovanje s obzirom na to da zbog posla previše pratim televiziju, ali sam očito zaboravio jer još uvijek sam tu. Onda sam automatski izbrisao Doma TV s liste kanala. Onda sam ga ponovno vratio jer ne znam zašto, valjda to radiš kada nisi naspavan. Uostalom, možda će nekada pirati završiti na Karibima pa ćemo biti osuđeni gledati serije s pet godina zakašnjenja, tako da će mi možda ipak zatrebati.

Nadam se da vam se sviđa moja bujna mašta i da ne trebam posebno napominjati da se ovo gore napisano nije stvarno dogodilo, ali nije ni daleko od toga. Kao prvo - sad azaozbiljno pitam - zašto su urednici Nove TV, odnosno Doma TV-a mislili da je super ideja otkupiti prava na “Dadilju” kad ju je već 29 puta reprizirao RTL? Kao drugo i treće, pročitaj ono prvo dva puta jer je ta činjenica toliko bitna da ti mora ući u glavu. Kao četvrto, zašto se “Dadilja” emitira u 'elitnom' terminu od 20 sati (i to po dvije epizode za redom), a zatim reprizno prije ponoći i još sljedećeg dana prije podne na Novoj TV? A radovali smo se zbog toga što smo se napokon riješili “Zauvijek susjeda”. Nije ni čudo da imamo noćne more.

U ostalim vijestima tjedna, Big Brother je još uvijek jednako popularan, zapravo u tolikoj mjeri da je prošle nedjelje prikazana specijalna jednosatna emisija posvećena obitelji Vasić. RTL je očito uvijek maksimalno spreman izmusti lovu iz nečega što je gledano i popularno pa tako i izmisliti emisiju natrpanu biserima ove obitelji, arhivske snimke njihovih gostovanja u nekim srpskim emisijama, čak i do sada neemitirani intervju s njima. Ne bi me nimalo čudilo da uskoro, kada iziđu iz kuće, dobijemo i spin-off Big Brothera, novi reality u kojem će kamere pratiti njihov svakodnevni život. Nešto kao “Dvornikovi”, samo s potpuno nebitnim ljudima u glavnim ulogama. Dno dna, nema dalje.