Sport
SLJEDEĆEGA TJEDNA ŠEST BOKSAČKIH REPREZENTATIVACA HRVATSKE PUTUJE U MAĐARSKU

Debrecen za Antu Čepu - prolazna postaja
Objavljeno 11. veljače, 2009.
OSIJEK - Nakon odrađenih zajedničkih priprema na Bjelolasici, boksački reprezentativci Hrvatske nastavili su s redovitim treninzima u svojim klubovima. Među inima, Ante Čepo, državni prvak i reprezentativac u srednjoj kategoriji (-75 kg), svakodnevno vježba pod nadzorom Mateja Matkovića, utemeljitelja i trenera Boksačkog kluba Osijek. No sljedećega će tjedna Čepo, s još petoricom vrsnih hrvatskih majstora plemenite vještine, otputovati u susjednu Mađarsku.
- Od 17. do 22. ovoga mjeseca u Debrecenu se održava EUBC turnir “Bocskai”, gdje će, osim Ante, naš boks zastupati i Mirsad Ahmeti (do 54 kg), Boris (64) i Borna Katalinić (69), Stjepan Vugdelija (91) i Marko Tomasović (kategorija s više od 91 kg) - dojavio je Matković, koji je lani završio uspješnu karijeru i ambiciozno se posvetio trenerskom poslu.
No prvi ovogodišnji međunarodni test, kao i neki sljedeći, poslužit će njegovom najboljem učeniku Čepi samo kao prolazna postaja na putu do vrhunske forme u travnju.
- Za mađarski turnir Ante se nije posebice spremao - priča Matković. - Još uvijek radimo na bazičnoj pripremljenosti, pa će mu i “Bocskai”, kao i nastupi nakon toga, biti samo dobra kontrola za “špic” koji bi Ante trebao dohvatiti tek uoči prvenstva Hrvatske (25. - 28. travnja), gdje će braniti naslov prvaka. Sve do tada svaki nastup mogao bi biti samo indikator za možebitne korekcije zacrtanog programa rada. Rezultatska će mu ostvarenja, zasad, biti u drugom planu, pa tako ni od Debrecena ne očekujem previše.
Ante Čepo, dakle, podredit će, u prvom tromjesečju '09, sve jednom cilju: dosezanju optimalne forme za državno prvenstvo. Jer, jasno je da o učinku na tom, najvažnijem domaćem natjecanju u ovoj godini ovise i njegovi planovi za cijelu sezonu. Kalendar natjecanja HBS-a, naime, predviđa i nastup naših reprezentativaca na Mediteranskim igrama u Pescari, Prvenstvu EU u Odenseu, Svjetskom prvenstvu u Milanu..., ali je preduvjet za o(p)stanak u krugu kandidata za reprezentaciju odavno utvrđen - naslov prvaka Hrvatske! D. Kerže

EUBC je kratica od European Union Boxing Confederation (europski dio AIBA-e), dakle Europske boksačke konfederacije. Dosad su, inače, najjači međunarodni turniri održavani pod “paskom” EABA, dakle Europske boksačke amaterske asocijacije. Tako je i “Bocskai”, u Debrecenu, prvi u nizu turnira klase EUBC-a.
15
imena nalazi se na popisu hrvatskih boksačkih trenera, kojima je, prije nekoliko dana, Komisija za licenciranje HBS-a i službeno verificirala stručnost za rad u našem boksu u 2009. Među njima je i Matej Matković, lider boksačkog kluba Osijek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike