Regija
POČINJE ŽUPANJSKO LJETO

Koncerti, radionice, starinska žetva uz Zvonka Bogdana…
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
Bogat i raznovrstan program održavat će se na raznim lokacijama u gradu, sve do 11. kolovoza

ŽUPANJA - Besplatnom fotoradionicom "Svijet u bojama" namijenjenoj odraslima i mladima na kojoj će zainteresirani moći naučiti sve o kompoziciji i kadru, pravilu trećine i drugim vještinama uz dokazane majstore fotografije,  u petak, 21. lipnja počinje Županjsko ljeto. A prava glazbena poslastica priprema se i u parku Gradskog muzeja, podno savskog nasipa, gdje će u 20 sati početi koncert „Pjevam ti pjesmu, grade moj“ kojim će Županjci, uz svoje lokalne glazbenike provesti ugodnu lipanjsku večer obilježiti i Svjetski dan glazbe. Publika će uživati u nastupima Županjskog tamburaškog orkestra (dječja i odrasla skupina), Prve pjevačke konjice Sinđir, TS-a Komšije,   Ženske vokalne skupine Kulturnoga centra Igrišće i Vokalnog ansambla Mustre. U subotu prijepodne na igralištu NK Graničar počinju djeci omiljene sportske igre u organizaciji Udruge Urban fest. Posjetitelje očekuje odlična zabava uz  bubble nogomet, badminton, odbojku, graničar i streličarstvo. Bit će postavljen i napuhanac za najmlađe, a priprema se i likovna radionica. Igre su prikladne gotovo svim dobnim skupinama, a za sve je sudionike osigurano  besplatno osvježenje.

BEER FEST UZ BRKOVE, TURNIR ULICA…

A u večernjim će satima ljubitelji piva doći na svoje. Pivovara David&Golijat i TZ Županje ove godine na Craft Beer Fest dovode pivare iz cijele Hrvatske (od Splita do Vukovara) i najveće i najzabavnije bećare balkana - Brkove! Okupljanje počinje od 17 sati na parkiralištu MKC-a. Program Županjskog ljeta svojim će koncertom „Volimo pjesmu, pjesma voli nas“ u nedjelju u 19,30 sati u Pastoralnom središtu Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja obogatiti i Mješoviti pjevački zbor KUU Kristal-Sladorana, a kao gošće nastupit će i odlične Mustre.
Županjci će u svome gradu moći sve do 11. kolovoza uživati u raznim događajima priređenima u okviru ove manifestacije. Od srijede kreće i Rukometno ljeto 2024. na Polivalentnom igralištu OŠ Ivana Kozarca, a od petka 28. lipnja sve do 7. srpnja trajat će mnogima omiljeni malonogometni turnir županjskih ulica i naselja - KUP Grada Županje.


STAROGRADSKE PJESME, MONOGRAFIJA…

Tijekom Županjskog ljeta građani će, među ostalim, moći uživati i u Reviji starogradske pjesme, VIII. Memorijalu Stanislava Oršolića, ljetnom kinu, kazališnim predstavama, zanimljivim radionicama, a 6. srpnja svi će putovi voditi u grad na Savi. Županja će već tradicionalno prve subote u srpnju, u organizaciji gradskog TZ-a, biti domaćin nadaleko poznate manifestacije „Kruh naš svagdašnji – Žetva i vršidba u prošlosti“. Na Papuškinu stanu, podno savskog nasipa, bit će priređen vjerni prikaz žetvenih običaja s početka 20. stoljeća, kada se kosilo ručno. Žetveni će dan završiti koncertom legendarnog Zvonka Bogdana i Ansambla Hajo.
Ni ove godine neće izostati Sawa Fest na gradskom izletištu Poloji, kao ni tamburaški koncert na trgu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U okviru manifestacije bit će promovirana i monografija Nogometni klub Graničar Županja sekcije ženskog nogometa 2013.-2023., a bit će organiziran i zanimljiv kviz „Sport i glazba“.
A svojih okruglih 55 godina osnutka i djelovanja prigodnim će programom i otvorenjem izložbe „55 nam je godina tek“  proslaviti Hrvatski radio Županja.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

KASTRACIJA KUĆNIH I NAPUŠTENIH MAČAKA NA PODRUČJU NAŠICA

Građani plaćaju kastraciju, a Grad će im vratiti novac

TIJEKOM VIKENDA VOŽNJA JEDNOPREGA, DVOPREGA I ČETVEROPREGA

Konjičko natjecanje u Feričancima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSVJEŽENJE U ŠEĆERANU, U ZDRAVLJAK JADRAN

Recept za sladoled Alil
nije mijenjao 40 godina

2

PRIMAJU SE PRIJAVE

Fišijada

3

NAKON LJETNOG UPISNOG ROKA U ŽUPANJI

U srednjim školama još je 57 slobodnih mjesta