Mozaik
SNIMA SE “260 DANA”

Zvijezda seta u Kazamatu
bio je Armand Assante
Objavljeno 19. lipnja, 2024.
S glumačkom ekipom oživio je dramatičnu scenu lažnog strijeljanja u Kazamatu u Tvrđi
Kazamat u osječkoj Tvrđi u utorak navečer bio je mjesto snimanja scena iz igranog filma "260 dana", koji obrađuje temu stradanja u Domovinskom ratu. Film se snima u okolici Gorjana, Đakovu i u Osijeku, a riječ je o filmskoj verziji romana i istinitoj priči autora Marijana Gubine, koji je kao desetogodišnji dječak sa svojom obitelji bio zatočen u srpskom koncentracijskom logoru.

Na filmskom setu mogli smo vidjeti kako je snimati filmove, ali i kako nastaje čarolija kojoj svjedočimo kad je film gotov. Glavna zvijezda osječkog seta bio je poznati holivudski glumac Armand Assante, koji je s glumačkom ekipom oživio dramatičnu scenu lažnog strijeljanja. Assante glumi oficira JNA zaduženog za zatvorenike u logoru, a kako je glumac na press-konferenciji rekao, to je zanimljiv, ali i dijabolički lik.

Novinare i brojne uzvanike na setu dočekao je redatelj Jakov Sedlar. Među uzvanicima su bili župan Mato Lukić (Osječko-baranjska županija i TZ OBŽ-a financijski pomažu snimanje filma), Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika, predstavnici županijske TZ i mnogi drugi. Na setu je bio i Marijan Gubina, autor knjige, a s njegova se lica moglo pročitati da su ga se mučne scene sa seta itekako dojmile.

Uz brojnu internacionalnu filmsku ekipu (film se snima na engleskom jeziku), među kojima su i poznati glumci iz Ujedinjene Kraljevine i Španjolske, očekuje se dolazak Tima Rotha, koji će utjeloviti Marijana Gubinu.

Film bi trebao biti završen krajem lipnja, zatim materijal ide u Hollywood, gdje slijedi postprodukcija, odnosno rad na montaži, specijalnim efektima i glazbi. Planirani je proračun nešto veći od 300.000 eura, a cilj je distribucija filma u više od stotinu zemalja svijeta.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČEO 71. PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Slavonija se pojavljuje
u tri filma ove godine

2

NA LOKACIJAMA U OSIJEKU I BARANJI

Završeno snimanje trilera
“Wrongful Death 2: Bloodlines”

3

PRIJEPORI U KANADSKOJ ALBERTI

Otvoren ciljani lov na grizlije, ekolozi protiv