Novosti
NAPADNUT SKAUT BIJELO-PLAVIH JAMIE FREEMAN

Ludilu treba stati na kraj
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
Još se ne zna tko je i zašto pucao na Botov automobil ni jesu li događaji povezani
Nakon automobila sportskog direktora Nogometnog kluba Osijek Josea Bota, u Osijeku je "nastradao" i glavni skaut Bijelo-plavih Jamie Freeman. Britanac je napadnut u noći sa srijede na četvrtak oko 1.30 u blizini Opus Arene, navodno na potezu između Kanižlićeve i Strossmayerove ulice. Iz policije su u četvrtak ujutro šturo objavili kako je u Osijeku napadnut 25-godišnji strani državljanin, djelatnik jednog nogometnog kluba. Vrlo brzo se saznalo da je riječ o mladom Britancu Jamieju Freemanu, kojemu su dva mladića zadala udarce šakom te palicom po tijelu, nakon čega su pobjegla. Freemanu je pružena liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše ozljede.

Ovim napadom nastavlja se ludilo vezano uz djelatnike osječkog nogometnog prvoligaša. Krajem prošlog mjeseca sedam noćnih pucnjeva vatrenim oružjem u vjetrobransko staklo automobila koji je bio parkiran u samom centru grada, a kojim se koristi sportski direktor Bijelo-plavih, Portugalac Jose Boto, odjeknulo je cijelom Hrvatskom, pa i šire. Policija nije našla tko je pucao na Botov automobil, a već se dogodilo novo divljaštvo. Nakon fizičkog napada na skauta Osijeka policija umiruje i kaže: "Ovo je i dalje siguran grad, pa ove godine nismo imali ni jedno ubojstvo na području Osijeka." Osijek jest siguran grad, iako Boto i Freeman vjerojatno misle drukčije. I nekim nogometnim djelatnicima izvan Slavonije, posebice strancima, ovo bi se moglo učiniti više kao Divlji zapad. U kratkom vremenu na meti su se našla dva djelatnika NK Osijek, oba stranca, a zašto baš oni, možemo samo špekulirati. Isto tako teško je reći jesu li ova dva događaja povezana. Bezuman čin pucanja u automobil i dalje je misterij, kao i ovaj fizički napad na Freemana. Po gradu su odmah počele kružiti priče koje idu u nekoliko smjerova, počevši od Škole nogometa do - Čepina. Neki spominju i kako je Freeman možda malo popio, pa upao u sukob s dva mangupa. No oni koji poznaju Britanca kažu kako ne pije alkohol, a i teško da je napad bio slučajan, jer jedan od napadača imao je palicu, a takvo se što ne nosi uokolo bez ikakvog razloga.

- Užasno nam je žao, ovo je loše, opet ružna slika o našem gradu i o klubu. Freeman je inače odličan dečko, miran, tih, samozatajan... Prije tri mjeseca je došao u Klub, pokazao se kao povučen i vrlo radišan mladić - kazao nam je jedan djelatnik NK Osijek.

Neslužbeno smo doznali kako je Britanac u srijedu navečer bio na večeri s Botom, novim trenerom Coppitellijem i još nekim suradnicima u jednom restoranu izvan Osijeka, nakon večere oni su ga iz automobila "iskrcali" u Strossmayerovoj gdje ima stan, on je krenuo prema bezinskoj u Kanižlićevoj ulici koja je otvorena 24 sata i onda se dogodio užasni napad. Ako je napad bio planiran, postavlja se pitanje je li Freemana i društvo netko stalno pratio. Puno je tu "čvorova", na policiji je da ih raspetlja.

Kao motiv za napad ima više kuolarskih priča, a kao i nakon pucnjave na Botov automobil, na društvenim se mrežama najčešće spominje ekipa iz Čepina. Policija je ta koja istražuje i treba uhvatiti napadače na Britanca, kao i onoga tko je pucao na Botov automobil, ali oni koji znaju kako stvari funkcioniraju, na spomen Čepinčana odmahuju rukom i kažu nam: "Treba pogledati na neku drugu stranu."

Na društvenim mrežama brojni navijači komentiraju i osuđuju najnoviji izgred, izražavaju podršku Jamieju Freemanu i traže reakciju nadležnih institucija. I svi se slažu - ovaj napad je velika sramota, koju naš grad ne zaslužuje.

Ivana Liović
NK Osijek

Dakako da smo svi u klubu zgroženi zbog ovoga incidenta i fizičkog napada na našeg djelatnika. Ono što trenutno možemo reći je da surađujemo s nadležnim tijelima i svakako očekujemo žurnu identifikaciju napadača.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana