TvObzor
“HORIZONT: AMERIČKA SAGA - PRVO POGLAVLJE” U KINIMA KRAJEM LIPNJA

Stiže epski vestern Kevina Costnera
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Tijekom tog razdoblja Amerika prolazi kroz transformaciju koja oblikuje povijest i sudbinu te regije

Kevin Costner donosi jedno od najambicioznijih filmskih ostvarenja ove godine, u obliku epskog vesterna čija se radnja proteže kroz 15 godina i prati mnoštvo likova. “Horizont: Američka saga” (“Horizon: An American Saga”) prati desetljeće i pol dugo razdoblje širenja i naseljavanja Američkog zapada prije i nakon Građanskog rata. Tijekom tog razdoblja Amerika prolazi kroz transformaciju koja oblikuje povijest i sudbinu te regije.Osim što je režirao nadolazeći “Horizont”, koji je bio u pripremi od 1988., Costner u njemu tumači glavnu ulogu, te služi kao koscenarist i jedan od producenata. Costnera se već desetljećima povezuje upravo s vesternima jer je glumio u mnogo uspješnih, od kojih su samo neki “Silverado” (1985.), “Wyatt Earp” (1994.) i “Divlja prostranstva” (2003.), koji je i režirao. Modernoj publici najpoznatiji je po ulozi Johna Duttona u nagrađivanoj neovestern seriji “Yellowstone” (2018.), koju je napustio kako bi mogao raditi na “Horizontu”.

Za svoj redateljski prvijenac Costner je odabrao upravo žanr vesterna, te 1990. snimio “Ples s vukovima”, koji je osvojio sedam Oscara, uključujući onaj za najbolji film i najboljeg redatelja. “Ples s vukovima” često se navodi kao film koji je u svoje vrijeme revitalizirao žanr i vratio ga na velika vrata, a takvo što bi mogao donijeti i “Horizont”.

Kao što i sam naziv filma govori, “Horizont: Američka saga - prvo poglavlje”, koji u kina diljem Hrvatske stiže 27. lipnja, prvi je od planirana četiri nastavka, a “Drugo poglavlje” trebalo bi izići već ovog kolovoza. Treći film se počeo snimati ovog svibnja, a četvrti je još uvijek u pripremi i čeka svoj red. Zbog žanra i svega navedenog ovo je uistinu jedan od najposebnijih i najsmjelijih ovogodišnjih filmskih naslova, što ga čini pravim filmskim eventom koji se ne smije propustiti. Osim što je Costnerov vestern projekt toliko opširan u pričanju svoje priče, jednako opsežna je i lista filmskih zvijezda koje glume u njemu.

Osim Kevina Costnera, koji ima jednu od glavnih uloga, u “Horizontu” još igraju Jamie Campbell Bower, Will Patton, Jon Beavers, Sienna Miller, Tom Payne, Sam Worthington, Jena Malone, Michael Angarano, Isabelle Fuhrman, Giovanni Ribisi, Ella Hunt, Michael Rooker, Abbey Lee, Danny Huston, Luke Wilson i mnogi drugi. D. Miklić
Možda ste propustili...

PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA “PONOVNO OTKRIVANJE MEZOPOTAMIJE”

Nove spoznaje o prvim gradovima na našem planetu

EPSKO FINALE SERIJE “COBRA KAI”

Dugotrajno suparništvo završit će ujedinjenjem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIJENOS POPULARNE KANTATE “CARMINA BURANA”

Svečano otvorenje 70. Splitskog ljeta

2

RAZGOVOR: PATRIŠA

Volim kada ljudima mogu dodirnuti dušu, kada vidim da glazba nije samo posao

3

“DOMAĆINSTVO ZA POČETNIKE” U HRVATSKA KINA STIŽE 18. SRPNJA

Što je to uopće obitelj?