Sport
BAKLJE I VATROMET ZA VICEPRVAKINJU

Lana nije mogla napasti zlato, iz Grčke je žurila kući na državnu maturu
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
Mjesto i vrijeme radnje: ponedjeljak predvečer na osječkoj Gornjodravskoj obali pred zgradom broj 88. Tamo već godinama "stanuje" Centar borilačkih vještina HUS, čiji su članovi priredili doček za svoju klupsku kolegicu Lanu Mađarić, koja je na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu u grčkom Patrasu osvojila srebrnu medalju u mlađeseniorskoj konkurenciji u kategoriji - 67 kg. Lana je s 18 godina tek ušla u mlađeseniorsku konkurenciju, u kojoj može nastupati sljedećih pet godina. U njezinoj kategoriji bilo je prijavljeno šest borkinja. Lana je u polufinalu svladala predstavnicu Libanona prekidom u drugoj rundi. Već u prvoj rundi suparnici je dvaput brojeno. Pobjedom je Lana izborila finale protiv predstavnice Rusije. Nije bila bez izgleda, no morala je predati zbog prilično objektivnih razloga. Maturantica matematičke gimnazije, inače iz Viljeva, koja u Osijeku živi u domu, u ponedjeljak je pisala državnu maturu. Finalni meč trebao se održati u nedjelju i nikako nije mogla stići iz Grčke na vrijeme.

- Pokušali smo sve. Razmišljalo se da uopće ne ide na prvenstvo. Nadali smo se da će možda mlađeseniorska finala biti u subotu, pa bi sve stigla. Finale je po programu bilo u nedjelju kasno navečer. Kontaktirali smo sa školom, pokušali preko Ministarstva, ali je bilo nemoguće odgoditi. Ne žalimo, premda bi imala šansu za pobjedu u finalu jer je suparnica više specijalist za kickbox, no s obzirom na to da je Lana tek ušla u mlađeseniorsku konkurenciju, ne sumnjamo da će uskoro u naš klub donijeti i zlato - pričao je Alen Borbaš, trener mlade borkinje koja je nakon odrađenog ispita iz engleskog u ponedjeljak stigla u dvoranu gdje se kovalo "srebro". Koje također još nije dobila jer zbog odlaska u Osijek nije ni nazočila dodjeli medalja.

Zato je emotivno doživjela doček svojih kolegica i kolega. Baklje i vatromet, uz cvijeće, prvi su joj čestitali trener Alen Borbaš i idejni osnivač kluba Zvonko Borbaš.

- Puno suza i znoja bilo je uloženo u ovoj dvorani, ali isplatilo se. Hvala svima u klubu na dočeku. Lijepo je osvojiti srebro, ali čekamo zlato. Sada mi predstoji završetak mature, upis na fakultet, a onda ćemo krenuti u sljedeća natjecanja - pričala je Lana Mađarić, kojoj je trener Borbaš pokazao i fotografiju srebrne medalje koja će joj naknadno biti uručena. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: DAVOR DOGAN (11.3. 1960 – 13.7. 2024.)

Prestalo je kucati veliko srce legende osječke košarke

2

BIJELO-PLAVI UVJERLJIVI PROTIV UKRAJINACA

Pušić briljirao, bizaran autogol Solde

3

BIJELO-PLAVE DANAS U RADOMLJU ČEKA NOVI TEST

Hoće li Coppitelli otkriti udarnu momčad?