Novosti
POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE O MUŠKARCU KOJI SE SAMOZAPALIO

Liječnici: Muškarac s Markova
trga ima opekline četvrtog
stupnja i životno je ugrožen
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
"Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo"

ZAGREB - Muškarac koji se jutros samozapalio na Markovom trgu zbog težine ozljeda životno je ugrožen, s opeklinama četvrtog stupnja koje su zahvatile cijelu površinu tijela i prognoze su loše, izjavio je u utorak predstojnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Dinko Vidović.

"Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne medicinske pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama intenzivnog liječenja medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj situacije, smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela, za sad vam možemo toliko reći", rekao je Vidović na konferencije za medije ispred Klinike ta traumatologiju, u koju je ozlijeđeni zaprimljen.

"Ima četvrti stupanj opeklina, koji su zahvatile gotovo cijelu površinu tijela te endopekline. Vrlo često se susrećemo s teškim opeklinama, ali ovakav slučaj sigurno nismo u zadnjih nekoliko godina imali", kazao je,

Pacijent je 1967. godište. Na njegovo stanje motre tri liječnika, u ovom trenutku najvažnije je osigurati vitalne funkcije ozlijeđenog, koji nije pri svijesti i intubiran je kako bi mu bio osiguravan dišni put, kazao je Vidović.

"Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo", dodao je.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić rekao je kako je od velike važnosti bio brzi dolazak pacijenta u bolnicu. "Ovo je jako ozbiljna situacija, zahvaljujem kolegama koji su odmah pružili pomoć", rekao je.

Policija je jutros u 9,37 sati dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, u blizini zgrada Hrvatskog sabora i Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Prema pričama očevidaca, muškarac je došao do ograde na trgu te se polio zapaljivom tekućinom i zapalio. U pomoć su mu najprije priskočili policajci koji su ga pokušali ugasiti, a zatim je stigla hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu.

 

PUZ: Policija obavlja očevid na mjestu samozapaljenja muškarca


Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da uz rukovođenje zamjenika Županijskog državnog odvjetništva provodi očevid na Markovu trgu gdje se u utorak, kod ograde blizini zgrada Vlade i Sabora, oko 9,37 sati samozapalio muškarac.

PUZ je izvijestila da je policajac koji obavlja poslove osiguranja uočio mušku osobu kako se polijeva tekućinom, te je krenuo prema muškarcu  koji se u tom trenutku samozapalio.

Policajac je aparatom za gašenje požara odmah krenuo gasiti samozapaljenog muškaraca te ubrzo ugasio plamen, a po dolasku hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen.(Hina)

Možda ste propustili...

UDRUGA "U IME OBITELJI"

Prozivke za kršenje prava molitelja

SEDAMNAESTA OBLJETNICA SMRTI MARKA BABIĆA

Istinski heroj i ponosan Hrvat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana