Regija
POTPISAN UGOVOR O POSLOVNOJ SURADNJI

Ujedinjuje se vatrogastvo
s područja cijelog VPŽ-a
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
U prostorima Javne vatrogasne postrojbe Grada Virovitice između JVP-a Grada Virovitice i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji, prema kojem će se osnovati Županijski vatrogasni operativni centar sa sjedištem u Virovitici. Ugovor su potpisali predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ-a Željko Palković i zapovjednik JVP-a Grada Virovitice Anto Tutić, a potpisivanju su nazočili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin... S potpisivanjem ugovora vatrogastvo Virovitičko-podravske županije bit će pod Županijskim vatrogasnim operativnim centrom u Virovitici, gdje će se s jednog mjesta rukovoditi, upravljati i pozivati svi operativni vatrogasci za sve vatrogasne intervencije s područja Virovitičko-podravske županije.

- Ovo je povijesni dan, u kojem ujedinjujemo vatrogastvo cijele naše županije. Zajedničkim snagama u Županijskom centru, gdje će se nalaziti telefonska centrala s brojem 193, svi naši građani moći će dobiti naše vatrogasce i sve potrebne informacije vezane uz intervencije koje podižu vatrogasne djelatnosti. Trenutno se radi na infrastrukturi, koja nije fizički vidljiva, već se odnosi na opremanje i formiranje sustava. Inače, imamo 54 dobrovoljne vatrogasne postrojbe i dvije javne vatrogasne postrojbe, a vatrogastvo naše županije na prilično je visokom nivou. Vatrogasci su opremljeni i redovito radimo na edukacijama, osposobljavanju i vatrogasnim vježbama. Ovo je još jedan korak u samom našem sustavu upravljanja, gdje će se sada osjetiti pomak prema gore - rekla je zapovjednica VZ VPŽ-a Mateja Fras Venus i naglasila kako građani neće osjetiti preseljenje ni formiranje Centra. Zapovjednik JVP-a Grada Virovitice Anto Tutić istaknuo je kako će novi Centar omogućiti sustav koji će podići kvalitetu vatrogasnih usluga i zaštite na novu razinu.

- U suradnji s Vatrogasnom zajednicom županije Javna vatrogasna postrojba Grada Virovitice podržava projekt osnivanja Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Virovitici, gdje će se, uz sve napore zaposlenika da se osposobe za širi rad cijele zajednice, primati dojave s područja cijele županije. U dogledno vrijeme osposobit ćemo i opremiti prostor da bude što kvalitetniji i za naše djelatnike i za građane. Trenutno imamo 19 operativnih vatrogasaca, te ćemo zaposliti njih još trie kako bismo upotpunili postrojbu s 22 vatrogasca, kako nam nalaže plan i procjena – rekao je Tutić.Ovaj korak k ujedinjenju vatrogastva donosi mnoge prednosti, uključujući bržu reakciju na intervencije, bolju koordinaciju i efikasniju raspodjelu resursa, što će u konačnici rezultirati većom sigurnošću građana Virovitičko-podravske županije.

Zdenka Rupčić
Možda ste propustili...

NA GRADSKOM VIJEĆU DRUGI PUT NIJE POTVRĐEN REBALANS

Gradonačelnik Rister: Projekti i dalje na čekanju

OSVJEŽENJE NA "SLAVONSKOM MORU"

Više od 1500 kupača na Orahovačkom jezeru

POZIVAJU ZAINTERESIRANE ULAGAČE

Dom za starije žele i u Otoku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele zemlju dati podobnima

2

SNAŽNO NEVRIJEME ZAHVATILO GRABOVAC

Vjetar podigao krovove i garažu te rušio stabla

3

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu