TvObzor
PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u
Objavljeno 7. lipnja, 2024.
Francuska studentica Amelie Delagrange pronađena je u parku Twickenham sa smrtonosnim ozljedama glave

Sve tri epizode prve sezone kriminalističke serije “Potraga za zločincem” (“Manhunt”) bit će prikazane u petak, 7. lipnja, od 21.50 na HTV2, u sklopu Krimi petka.Francuska studentica Amelie Delagrange 19. kolovoza 2004. pronađena je u parku Twickenham sa smrtonosnim ozljedama glave. Viši inspektor Colin Sutton iz metropolske policije postavljen je za glavnog istražitelja slučaja. Nema forenzičkih dokaza napadača na poprištu zločina, kao ni očitog motiva, no u okolici se dogodio niz sličnih nasilnih napada na mlade žene. Colin sumnja da postoji veza s ubojstvom Marshe McDonnell, koja je ubijena prethodne godine.

Policija otkriva da je Amelien mobitel posljednji put uspostavio kontakt s mrežom nedugo nakon njezine smrti, deset kilometara od parka Twickenham, blizu rijeke. Sada znaju da ga je ubojica zacijelo ponio i udaljio se s poprišta u vozilu. Colin zadužuje velik dio svog tima da provjeri snimke nadzornih kamera te noći kako bi pronašli vozilo i odlučuje pretražiti rijeku uz most Walton. Pronađen je dio Amelienih stvari, a snimke nadzornih kamera otkrivaju sumnjivi bijeli kombi blizu poprišta zločina u vrijeme napada.

U drugoj epizodi Colin Sutton i njegova ekipa pokušavaju identificirati bijeli kombi koji su otkrili nakon temeljitog pregledanja snimki nadzornih kamera. No treba provjeriti i iz istrage isključiti 25.000 kombija. Colin treba odletjeti u Španjolsku sa suprugom, no narednica Jo Brunt prijavljuje da je ekipa možda pronašla kombi. Colin otkazuje put u Španjolsku i nastavlja istragu, ali otkriva da nije riječ o sumnjivom kombiju. Usmjerava pozornost na iskaze svjedoka prikupljene od građana. Pronalazi izjavu bivše partnerice Levija Bellfielda koja kaže da Bellfield mrzi žene, nasilan je i ima bijeli kombi.

Colin pokreće operaciju nadzora Bellfielda, duboko zabrinut da bi ga trebali uskoro uhititi kako ne bi opet napao. Colin otkriva i da je Bellfield nekoć živio blizu mjesta na kojem je 2002. nestala Millie Dowler. Prenosi tu informaciju starom kolegi iz policije u Surreyju koja istražuje njezino ubojstvo.

U trećem, posljednjem nastavku Colin Sutton izvještava ekipu dok se pripremaju za uhićenje Bellfielda. No kad mu upadnu u kuću, od njega nema ni traga. Jesu li ga izgubili? Narednik Griffiths uvjeri Bellfieldovu prestrašenu partnericu Lauru da im otkrije da se skriva na tavanu. Narednik Griffiths pretraži tavan i nađe ga kako se skriva pod krovnom izolacijom od staklene vune. Napokon su priveli Bellfielda, no mogu ga zadržati samo 72 sata. Vremena je sve manje i Colin mora podignuti optužnicu protiv Bellfielda ili ga pustiti. No Bellfield ništa ne priznaje. Njegova partnerica Laura Marsh otkriva da ju je silovao i zlostavljao. Bellfield ostaje u pritvoru, a ekipa nastavlja istraživati njegove zločine...

U prvoj sezoni “Potrage za zločincem” igraju Martin Clunes (Colin Sutton), Claudie Blakley (Louise Sutton), Stephen Wight (Clive Grace), Katie Lyons (Jo Brunt), Steve Furst (Gary Cunningham) i Jay Taylor (Christ Saunders). D. Miklić
Možda ste propustili...

JOSH HOMME I NJEGOVA EKIPA NA ŠALATI ĆE SVIRATI 23. I 24. SRPNJA

Zagreb će jedini Queens of the Stone Age gledati dva dana

“GRU I MALCI: NEUSTRAŠIVI ŠPIJUNI” STIGLI U DOMAĆA KINA

Još više smijeha s omiljenim likovima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana