Regija
OBILJEŽEN NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Predstava o udomiteljskom životu
Objavljeno 28. svibnja, 2024.
VINKOVCIU povodu Nacionalnog dana udomiteljstva u Gradskom kazalištu Joza Ivakić odigrana je predstava "Neobično obični ljudi" koju je osmislila predsjednica i suosnivačica Udruge udomitelja Cibale Gordana Štrbo, a izveli su ju članovi udruge i njihovi prijatelji.

Sadržaj prikaza prigodan je - jedna sasvim obična obitelj želi postati udomiteljska i nakon dugog čekanja konačno im se ispuni želja. Kako papirologija često donosi zbrku, ni oni nisu pošteđeni. U očekivanju dolaska bebe nailaze na iznenađenje. Dolaskom bake i djeda u goste na komičan način sve se dodatno zakomplicira, a nakon svih peripetija odlučuju se za kraće putovanje, no njima nije jednostavno čak ni kupiti kartu za avion...

- Ovim prikazom željeli smo pokazati kako udomitelji žive. Crtice su to iz našega života i voljeli bismo da se i drugi ljudi odluče na ovaj korak kao i mi, da vide kako to zaista i nije teško – kaže Gordana Štrbo dodajući kako su u programu sudjelovali udomitelji iz udruge, Glazbena škola Josipa Runjanina, NK Dilj, KUD Izvor, KUD I. G. Kovačića i KUD Bisernica-tamburica. Podsjeća kako prvi put imaju tako mnogo izvođača i djece na sceni. Predstava obiluje pjesmom, plesom i igrama, ali i nekim sjetnim trenucima, no naglasak su stavili na veselje, što djeca i očekuju.

- Želim zahvaliti dvjema osobama zbog kojih smo izbrušeni i zbog kojih imamo toliko hrabrosti stati na kazališne daske, a to su Kesnija Petričić, koja nas je učila svemu ovome, i Anica Živković, koja je pročitala moje pjesme – kaže Štrbo i dodaje da su uložili puno truda kako bi ono što osjećaju donijeli na scenu.

U kazališnom predvorju bili su izloženi radovi djece i posjetitelji su mogli ostaviti dobrovoljan prilog. Skupljali su novac za prijevoz djece na more, kako bi mogla uživati u ljetu i imati nezaboravne uspomene.

U ime Grada potporu je pružila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković, a u ime Vukovarsko-srijemske županije pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.

M. Flego
Dragocjeni dio društvene zajednice
 
“Došli smo dati potporu našim udomiteljima. Oni su vrlo važan čimbenik u našoj društvenoj zajednici jer pružaju potporu i toplinu obiteljskog doma najosjetljivijim skupinama - djeci, ali i starijim i nemoćnim osobama. Nadamo se da ćemo u budućnosti ipak imati manju potrebu za udomiteljima, a dok ne dođemo do tih vremena, sretni smo što možemo na ove ljude računati”, rekla je pročelnica Andrea Vinković. Mario Adamović zahvalio je udomiteljima na svemu što čine kako bi udomljenoj djeci pružili osjećaj pripadnosti i obiteljske zajednice.

Možda ste propustili...

30 GODINA HKD-A "IZVOR"

Smotra folklora

SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana