Regija
DOBRE VIJESTI IZ VUKOVARA

Proširit će dva vrtića uz najavu gradnje novoga
Objavljeno 29. svibnja, 2024.
Dječji vrtić “Vukovar 1” trenutačno na 9 lokacija u 32 odgojne skupine pohađa oko 700 mališana
VUKOVARPotpisivanjem ugovora za dogradnju Dječjeg vrtića "Vukovar 1", Centralnog objekta i Područnog objekta Mitnica, učinjen je prvi korak prema proširenju oba objekta za po jedan vrtićki dnevni boravak s 20 dodatnih mjesta, ukupno 40 na dvjema lokacijama.

Rok izvršenja radova za oba vrtića je 11 mjeseci, a ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Penava s predstavnicom izvođača radova Kristinom Bosanac, direktoricom tvrtke Vodotoranj d. o. o. Istaknuto je kako je projekt dogradnje i opremanja Centralnog objekta Dječjeg vrtića "Vukovar 1" ukupne vrijednosti 237.076,45 eura, pri čemu je sufinanciranje ostvareno iz mehanizma za oporavak i otpornost EU - Next Generation EU u iznosu od 162.452,72 eura, dok je vrijednost projekta objekta na Mitnici 223.813,69 eura, uz isti iznos sufinanciranja iz EU mehanizma. Partner na prijavi projekta bila je Razvojna agencija Vukovar.

Penava je zahvalio svima koji su uključeni u projekt, naglasivši kako je zadovoljstvo veće stoga što su sredstva osigurana iz Europske unije, a na projektu dogradnje vrtića radi vukovarska tvrtka.

Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić istaknuo je kako su prošle godine, zbog povećanog broja djece, otvorene dvije nove skupine. I ove je godine prijavljen velik broj djece, što jasno upućuje na potrebe za proširivanjem objekata, ali i za izgradnjom novog.

- Cilj nam je da se u vrtiće prime sva djeca čija su oba roditelja zaposlena. Izgradnjom novog vrtića na Olajnici na duže ćemo vrijeme smanjiti broj djece u skupinama - poručio je i dodao kako za vrtić na Olajnici pripremaju projektnu dokumentaciju koja bi trebala biti završena u studenome.

Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Vukovar 1", također je izrazila zadovoljstvo proširenjem dvaju objekata, naglasivši kako iz godine u godinu raste broj upisane djece.

- Proširenjem ćemo zadovoljiti veći dio potreba grada, a u dvije nove skupine planiramo upisati djecu u dobi od 3 do 7 godina. Ove godine imamo više od 200 zamolbi za upis i nadam se da ćemo uspjeti zadovoljiti što više potreba roditelja. Broj zamolbi pokazuje nam kako je Vukovar uistinu grad budućnosti, jer svake godine imamo sve više mladih obitelji i zamolbi za upisom djece - navela je Kulić.

Prema njezinim riječima, taj je vrtić u posljednjih 10 godina otvorio 7 novih odgojnih skupina i trenutačno na 9 lokacija u 32 odgojne skupine radi s oko 700 mališana.

Dragana Korpoš
U NOVI ĆE VRTIĆ MOĆI 250 DO 280 DJECE
Prilikom prošlogodišnjih upisa u dječje vrtiće u Vukovaru su se susreli s problemom manjka kapaciteta u ustanovama kojima je Grad osnivač. Kako bi zadovoljili potrebe roditelja, pronašli su alternativna rješenja, no istodobno su krenuli u postupak izrade projektne dokumentacije za proširenje kapaciteta u dva vrtićka objekta, uz angažman na pripremi potrebne dokumentacije za izgradnju novog vrtića u središtu grada, koji će, kako je najavljeno, nakon izgradnje i opremanja moći primiti između 250 i 280 mališana. Iz mjerodavnog odjela s optimizmom kažu kako Vukovar bilježi pozitivan trend, pa očekuju kontinuitet rasta broja upisane djece u vrtiće, što bi se u nadolazećim godinama trebalo preliti i na školstvo.

Možda ste propustili...

SASTALI SE NEKADAŠNJI UČENICI SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE BELI MANASTIR

Nakon 45 godina ponovno su se družili “ekonomci”

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: RASTE PONUDA NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Težište na održivosti turizma, ruše rekorde

TEMA JE OTPAD OD HRANE

“Horvat” na izložbi u NSK-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena