Regija
U NAŠICE STIGLO 50 PASA

Pudl Jasenak Secret to Keep proglašen najljepšim psom izložbe
Objavljeno 27. svibnja, 2024.
NAŠICE - U organizaciji Kinološkog društva Našice održana je međunarodna izložba pasa različitih pasmina, a u sklopu Slavonija Spring Showa. Izložba u Perivoju Pejačevića okupila je 50 pasa i vlasnika koji su došli iz Španjolske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te raznih dijelova Hrvatske.

Održano je je i ocjenjivanje pasa te izbor najljepšeg. Najljepšim psom cijele izložbe proglašen je veliki pudl Jasenak Secret to Keep, vlasništvo Dragane i Ivana Vasiljevića. Jasenak Secret to Keeg osvojio je i titulu najljepšeg mladog psa. Drugi najljepši pas bio je rotvajler Xana Vadanora vlasnika Darka Vargića, dok je drugo mjesto u kategoriji najljepši mladi pas pripalo patuljastom šnauceru Heart‘s Winner Megan vlasnice Marte Dević. Međunarodno priznati kinološki suci izložbe bili su Željko Rogulja iz Zagreba i Vilmos Kardos iz Mađarske.

Izložba pasa jedna je od godišnjih aktivnosti koju održava Kinološko društvo Našice, uz svesrdnu pomoć Grada. Gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je otvorio izložbu pasa, istaknuo je kako Grad sa zadovoljstvom podržava rad našičkog Kinološkog društva.

- Kinološko društvo Našice djeluje od 1988. godine, što je duga tradicija. Društvo okuplja tridesetak članova koji pokazuju stvarnu brigu o psima, čovjekovim najboljim prijateljima. Njeguju kulturu življenja u Našicama i odnos prema životinjama kojem težimo, nastojeći ga podići na visoku razinu. Zahvaljujem na njihovu radu i aktivnostima koje provode tijekom godine. Ova izložba otvorena je u sklopu obilježavanja Dana grada te mi je posebna čast zahvaliti organizatoru i posjetiteljima ove izložbe međunarodnog karaktera - kazao je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednik Kinološkog društva Našice Tihomir Krumerac naglasio je kako je ovo drugi put da su organizirali međunarodnu izložbu pasa.

- Izložbu pasa organiziramo jednom godišnje, dok se ostatak godine bavimo uzgojem dragih ljubimaca. U posljednjih deset godina značajno smo se aktivirali. Prije smo imali dva do tri legla godišnje, a sada ih imamo tridesetak, što pokazuje napredak našeg društva - rekao je Krumerac.

Dodao je kako na izložbi mogu sudjelovati psi koji imaju pedigre, odnosno svoju rodovnicu, te su u sustavu Hrvatskoga kinološkog saveza. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena