Mozaik
U GORJANIMA SNIMA JAKOV SEDLAR

Pala prva klapa “260 dana”,
stižu i Tim Roth te Armand Assante
Objavljeno 27. svibnja, 2024.
Film o strahotama logora koje je doživio M. Gubina, scenarij oskarovca Morrowa, 41 glumac iz SAD-a, UK, Španjolske, RH
U Gorjanima je u ponedjeljak ujutro pala prva klapa filma "260 dana" nagrađivanog Jakova Sedlara, prema scenariju oskarovca Barryja Morrowa, a govori o Domovinskom obrambenom ratu, tj. strahotama logora koje je doživio i posvjedočio logorašku sudbinu drugih Marijan Gubina. Film nastaje nakon što je o tome 2011. izišla knjiga, potom nastala radijska drama i kazališna predstava. Vlasnik produkcije "260 days" Dražen Majstrović uoči početka snimanja potvrdio nam je da stižu i holivudske zvijezde Tim Roth i Armand Assante.

Dio su glumačke postave koju čini 41 ime, među kojima i Angela Molina iz Španjolske, 15 glumaca je iz UK, poput Sama Hazeldinea, Josepha Millsona i dr., a iz Hrvatske njih 22, poput Krune Bakote, Konstantina Haaga, Luje Kunčevića i dr.

Prvoga dana snimanje je održano u kući Antuna Bagudića, u ulici Kula, a u utorak se nastavlja ispred kuće, na ulici, cesti itd. Snimanje će u Gorjanima trajati oko 20 dana.

Angažirano je na desetke i desetke statista u ulozi logoraša, mrtvih itd., a osim u Gorjanima film će se snimati i u Đakovu - na lokaciji Mimoza, te u Osijeku. Snimanje će trajati do kraja lipnja, a taj su projekt, kao ambasadori, podržale brojne javne osobe poput Zlatka Dalića, Tome Medveda, Dine Jelusića, Dubravka Šimenca i drugih.

Set je jučer obišao i gorjanski načelnik Ivan Lović, koji kaže kako to Gorjancima nije prvi susret sa snimanjem nekog filma; svojevremeno su ondje snimani i pojedini prizori "Obećane zemlje", a realizirani su i neki kraći flmski projekti.

Suzana Župan
Možda ste propustili...

GRUPA MALIGANI NAJAVILA NOVI ALBUM

Izdali singl “Od Iloka do Londona”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"ČUDO" U TAJLANDU

Uistinu rijedak događaj: slonica okotila blizance

2

PETRA BERNARDA BLAŠKOVIĆ REDATELJICA “PRODANE NEVJESTE”

Željela sam da se ansambl osjeća ugodno i nadahnuto

3

LUTAJU ULICAMA BERLINA

I lisice bi mogle doći na utakmicu Vatrenih