Mozaik
VINKOVČANKA JE NAJLJEPŠA MAMA U HRVATSKOJ

Ovo je priznanje za ljubav,
predanost i trud koje
ulažem u svoju obitelj
Objavljeno 28. svibnja, 2024.
Želim promovirati vrijednosti majčinstva, solidarnosti i brige prema okolišu
Daisy Osmičević, novinarka Vinkovačke Plave televizije, osvojila je na natjecanju u Šibeniku prestižnu titulu "Najljepša mama Hrvatske" u kategoriji od 23 do 39 godina, koja se u Vinkovce doselila zbog ljubavi i njezina je priča, kako sama kaže, priča ljubavi, otkrića i snage, obasjana svjetlom koje dolazi iz srca. Daisy, ne samo što je najljepša mama, ona je iskrena humanitarka, koreografkinja i voditeljica plesne grupe, pobornica zdravog života i nije joj stran rad u vrtu kako bi uzgojila svježe povrće i voće koje će staviti u zimnicu... i sve to uz ljubav prema Leonu i obitelji...

Kako se rođena Zagrepčanka našla u Vinkovcima?

- Rođena sam u centru Zagreba, ali s ljubavlju sam stigla u Vinkovce, slijedeći trag ljubavi koji me je vodio do mog sadašnjeg supruga, rodom iz ovog grada. Naša ljubav rodila se u Rijeci, gdje smo se i upoznali nakon studiranja. Nakon što smo postali obitelj s našim sinom Leonom, odlučili smo se za život u Vinkovcima, tražeći zdraviji i kvalitetniji život za sve nas. Moj je život obogaćen različitim ulogama koje svakodnevno ispunjavam. Radim kao novinarka na Vinkovačkoj televiziji, prenoseći istinite priče i promičući pozitivne vrijednosti. No moje strasti se ne zaustavljaju samo na novinarstvu. Voditeljica sam plesne skupine "Plamingo arts", gdje u plesu s vatrenim rekvizitima kao koreograf i izvođač putujem diljem Hrvatske, donoseći radost i umjetnost u živote drugih. Volim se brinuti o prirodi. U svom vrtu uzgajam ekološko povrće i voće, potičući održivi način života i brigu o okolišu. Uz psa Kinga i udomljenog mačka Muca naša obitelj redovito uplaćuje donacije skloništima za životinje. Svjesni smo koliko je važno pružiti podršku i pomoć napuštenim životinjama koje se nalaze u tim ustanovama. Naša mala gesta možda ne rješava sve njihove probleme, ali sigurno čini njihove dane malo ljepšim i ugodnijim. Preko udruge Putokaz za Afriku financijski podržavam i jednog dječaka iz Ruande, pružajući mu mogućnost obrazovanja i nadu za bolju budućnost. Vjerujem u snagu obrazovanja i solidarnosti među ljudima, te se trudim pridonijeti svijetu na način koji je meni dostupan.


Što vam je još važno u životu?

- Putovanje s obitelji i istraživanje različitih kultura i kuhinja također su mi jako važni. Kuhanje je moja strast, a kroz istraživanje okusa i mirisa različitih kuhinja, zadovoljstvo mi je pripremati ukusne obroke za svoje najmilije. Pravljenje zimnice za mene je više od hobija - to je način da svoju ljubav prema prirodi, domaćoj hrani i tradiciji prenesem u svakodnevni život. Svake godine, kada se zima približi, moj vrt postaje mjesto radosti i stvaranja, gdje berem svježe povrće koje će poslije postati sastojci za moje omiljene zimske delicije. Među svim zimnicama koje pripremam, moja domaća vegeta je postala prava legenda. Kombinacija povrća iz mog vrta, sušenih i pomno pripremljenih začina, čini ovu smjesu neodoljivo ukusnom i aromatičnom. Svaki sastojak ima svoju ulogu i svaki dodaje poseban pečat mojoj magičnoj mješavini.

Bavite se i pčelama...

- Tako je. Ulazak u svijet pčela i pčelarstva bio je jedno od najuzbudljivijih iskustava koje sam doživjela nedavno. Pridružila sam se svekrvi Gordani i svekru Stjepanu u njihovu obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Iako se moj doprinos njihovu OPG-u uglavnom fokusira na marketing i administraciju, kroz zajednički rad imam priliku naučiti mnogo o pčelama, njihovu životu i važnosti koje imaju za naš ekosustav. Zajednički gradimo most između tradicije i modernog poslovanja, uvijek s ciljem da naš rad pridonese očuvanju prirode i podrži lokalnu zajednicu.


Što za vas znači biti najljepšom mamom u Hrvatskoj?

- Biti proglašena "Najljepšom mamom Hrvatske" nevjerojatna je čast i privilegij. Ova titula znači mnogo više od vanjske ljepote. To je priznanje za ljubav, predanost i trud koji svakodnevno ulažem u svoju obitelj. Osjećam ponos i zahvalnost što sam prepoznata kao simbol majčinstva na nacionalnoj razini u svojoj zemlji. To je više od sjajne naslovne stranice. To je inspiracija da nastavim biti najbolja verzija sebe za svoju obitelj i da s ponosom nosim ulogu majke u društvu. Važno je reći kako žiri ne ocjenjuje samo fizičku ljepotu nego cjelokupni dojam koji natjecateljica ostavlja. Biti proglašen "Najljepšom mamom" ne znači samo imati savršen izgled nego predstavljati nešto više - predanost, ljubav, podršku i inspiraciju. To znači da se cijeni ne samo ono što se vidi izvana već i unutarnja ljepota, strast, talenti i vrijednosti koje kandidatkinja posjeduju. Stoga, biti najljepša majka znači biti kompletna osoba - ljepota iznutra i izvana, predanost obitelji, zajednici i vrijednostima koje se promoviraju. To je ono što čini cijeli paket dostojnim te prestižne titule i što inspirira druge da teže istim vrijednostima i ciljevima.


Što planirate u bliskoj budućnosti u svim ovim poljima gdje ste aktivni?

- Planovi za budućnost su kao putovanje kroz nepreglednu šumu, prepunu izazova, ali i neograničenih mogućnosti. Dok traje ova nevjerojatna avantura s titulom "Najljepše majke hrvatske", moj fokus je usmjeren na misiju promoviranja vrijednosti majčinstva, solidarnosti i brige prema okolišu. Trenutno sam okružena poslom oko svoje misije, ali to me ne sprečava da sanjam o budućnosti. Nikad se ne zna što ona nosi, ali znam da će moji koraci uvijek biti vođeni ljubavlju prema obitelji, zajednici i planetu kojem pripadamo. Ono što je sigurno jest da ću nastaviti biti aktivna u svojoj zajednici, pružajući podršku, inspiraciju i ljubav svima oko sebe. Moja želja je ostaviti svijet malo ljepšim mjestom nego što sam ga zatekla, i to je put koji će me voditi u budućnost, bez obzira na to kamo me ona odvede.

Miroslav Flego
cijene se
I STRAST,

TALENTI I

VRIJEDNOSTI

Putovanje s obitelji i istraživanje različitih kultura i kuhinja također su mi jako važni

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPOPULARNIJA ŠVEDSKA GRUPA SVIH VREMENA

Bjorn iz ABBA-e: Naš bend ima tako glupo ime

2

DESTINACIJA DOBRE GLAZBE

Na Jarunu počinje
INmusic, trodnevna
svečanost rock glazbe

3

GLUMIO U ČETVRTOM NASTAVKU FILMA "PIRATI S KARIBA"

Morski pas ubio glumca s Havaja