Mozaik
IZDALI SINGL I KRENULI NA TURNEJU

Klapa Rišpet nastupa u
Našicama i Vinkovcima
Objavljeno 28. svibnja, 2024.

Rišpet pozvali na bijeg u oazu sreće njihove nove pjesme "Ajmo dušo pobić negdi". Kad je riječ o Rišpetu, glazbenih iznenađenja nikada ne manjka. Tako nas je i ovaj put uvijek vesela i raspjevana ekipa odlučila počastiti novim singlom "Ajmo dušo pobić negdi", kojim ujedno najavljuje svoju ljetnu turneju. Sudeći po riječima "tate" Rišpeta, Pere Kozomare, nova pjesma ne zaostaje za njihovim najvećim hitovima koji žare i pale plesnim podijima. Da zvuči upravo tako, uz Peru koji je napisao glazbu, aranžerski se pobrinuo Leo Škaro, a mogu se pohvaliti i novom suradnjom s Alkom Vuicom, čiji je potpis na stihovima. "Ajmo dušo pobić negdi" vodi se prepoznatljivom ljubavnom tematikom, koja ukazuje na važnost nalaženja vremena za sebe i voljenu osobu, kao i za zajednički bijeg na neko lijepo mjesto. Njome nas rišpetovci nakratko odvode tamo, a osim na YT kanalu možete je slušati i na streaming servisima poput Spotifyja, Deezera, Tidala, Apple Musica i mnogim drugim.

 

 - Želja nam je bila da u ove bezlične i bezbojne dane, gdje smo svakodnevno bombardirani surovom stvarnošću, koja nam istovremeno, htjeli to ili ne, prodire u našu intimu, napravimo za sebe jednu malu oazu sreće. Iako svjesni da jednom pjesmom ne možemo mijenjati cijeli svijet, ipak ovim malim doprinosom u traženju našeg malog utopijskog sunčanog mjesta pod suncem želimo bar nakratko izvući osmijeh na lice svima koji će slušati ovu našu ljetnu pjesmu sreće, "Amo dušo pobić negdi" - kazao je Ivo Amulić, prvi glas Rišpeta.

Ova neumorna ekipa može se pohvaliti i videospotom, a primoštenska plaža Velika Raduča nakratko je zauzela mjesto glavne kulise za potrebe snimanja novog videouratka, koji možete pogledati na Rišpetovu službenom Youtube kanalu, za čije se kadrove pobrinuo Željko Petreš.

Uzbudljiva atmosfera i odlična glazba i ove će godine odjekivati ljetnim pozornicama, zato svi vi željni dobrog provoda i svirki uživo zaokružite sljedeće datume u svojim kalendarima i pripremite se za pravi ljetni užitak s Rišpetom: 13. 6. Našice, 21. 6. Cerovlje, 28. 6. Kožino, 29. 6. Dražice, 4. 7. Poreč, 6. 7. Ližnjan, 16. 7. Brela, 18. 7. Vrsi, 19. 7. Tisno, 20. 7. Jelsa (Hvar), 25. 7. Njivice, 26. 7. Rakalj, 27. 7. Sveti Juraj kod Senja, 28. 7. Gruda Ćilipi, 31. 7. Bibinje, 5. 8. Tkon na Pašmanu, 14. 8. Pičan, 15. 8. Vodice, 16. 8. Drniš, 17. 8. Čara-Korčula, 23. 8. Ormož (Slovenija), 24. 8. Škofja Loka (Slovenija), 25. 8. Portorož (Slovenija), 30. 8. Sv. Križ Začretje, 31. 8. Orašje (Bih) i 16. 9. Vinkovci. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana