Regija
NATJEČAJ HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Najviše novca dosad za turističke projekte
Objavljeno 27. svibnja, 2024.
U Maloj dvorani Virovitičko-podravske županije potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini s područja Virovitičko-podravske županije. Potpisivanju ugovora nazočili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.

Sredstva su dobivena preko natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi, do sada najvećih, 544.738 eura.

- Nikad više sredstava na području naše županije za razvoj turizma od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta samo dokazuje da smo prepoznati kao turistička destinacija koja ima velik potencijal i koja se treba nastaviti sve više razvijati. Ovo su sve hvalevrijedni projekti ostvareni pohvalnom suradnjom naše Turističke zajednice s lokalnim turističkim zajednicama. To su projekti koji će biti realizirani na području cijele naše županije – od sportskih, glazbenih i kulturnih manifestacija, viteških turnira, nabave opreme, razvoja gastroponude i aktivnog turizma, odnosno svega onoga što upotpunjuje turističku ponudu na području naše županije. S bazom koju smo napravili infrastrukturnim projektima u turizmu, u obnovi kulturne baštine, čuvanjem prirodne baštine, s unaprjeđenjem smještajne ponude, sada imamo jedan cijeli paket za razvoj turizma i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske – rekao je župan Igor Andrović.

- Ovo je apsolutni rekord za našu županiju, ali i iznimno visoka sredstva u odnosu na ostatak Hrvatske, što dokazuje kvalitetno pripremljene projekte. Najviše sredstava za našu zajednicu dobiveno je za promociju i PR kampanje, a radit ćemo na hrvatskom tržištu te tržištima Slovenije i Austrije, koja su naša najznačajnija emitivna tržišta. Istaknula bih sredstva koja smo dobili za cjelogodišnji ciklus manifestacija, pa tako razvijamo outdoor manifestacije koje su iznimno dobar mamac za posjetitelje u našu županiju. Mi smo jedna mala destinacija i dobra sinergija između nas i lokalnih turističkih zajednica iznimno je važna. Sretna sam što imamo iznimnu suradnju sa svim kolegicama na terenu i što zajedno možemo napraviti sjajne stvari – rekla je direktorica TZ-a VPŽ Martina Jakelić.

Dijana Stanić Rešicki
Tko je sve dobio novčanu potporu
 
 
Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica izdvojeno je ukupno 160.046 eura, za tri projekta TZ-a VPŽ izdvojeno je 270.000 eura, dok je iz Fonda za udružene turističke zajednice izdvojeno 114.692 eura, na čiji su natječaj prijavljena dva projekta TZP-a Vrata Papuka te jedan projekt Klastera Slavonije kroz koji djeluje pet turističkih regionalnih zajednica istočne Hrvatske.

544.738

eura ukupna je potpora turističkim projektima na području županije

Igor Andrović župan

Nikad više sredstava na području naše županije za razvoj turizma od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma samo dokazuje da smo prepoznati kao turistička destinacija koja ima velik potencijal i koja se treba nastaviti sve više razvijati

Možda ste propustili...

OD 14. DO 16. LIPNJA U DRENJU

26. Susreti prijateljstva

SPOMEN-PLOČA RUDOLFU RAJTERU

Smotra zborova

DRAŽEN ŠAFAR PITOMAČKIM UČENICIMA

Izrada dekoracija od voća i povrća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”