Regija
POBJEDNIK ZELENOG POJASA

Vrtić Regoč Ina je nagradila s 3000 €
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
Žele stvoriti novo, zeleno igralište za buduće generacije i u dvorištu vrtića imati zelenu oazu
BABINA GREDA/ZAGREBMeđu 15 nagrađenih pobjednika u okviru Ininog Zelenog pojasa za 2024. godinu nalazi se i projekt Dječjeg vrtića Regoč Babina Greda "Zeleno igralište za buduće generacije", koji je odabran u konkurenciji 158 prijavljenih projekata usmjerenih na zaštitu okoliša. Odabranima je dodijeljeno ukupno 60.000 eura. Cilj ovoga programa, koji Ina provodi već 11 godina, poticanje je zaštite okoliša i promocije održivog razvoja.

“Vaše su ideje inspiracija svima nama i dokaz da zajedno možemo učiniti velike stvari i stvoriti zelenije i ljepše sutra", rekao je, među ostalim, na svečanosti u restoranu Botanist u Zagrebu Krešimir Katić, direktor Marketinških komunikacija Ine. Nagradu je uime babogredskog vrtića Regoč primila ravnateljica Vlatka Marošević. "Ovim projektom želimo stvoriti novo, zeleno igralište za buduće generacije, kako bi sadašnja djeca, učeći o prirodi i brinući se za nju, ostavila svojim prijateljima u budućim generacijama ljepše igralište, puno prirodnog hlada, sa stablima voća, gredicama, u kojima će mališani uzgajati povrće, koje ćemo koristiti za pripremu obroka, kao i prirodniji okoliš, sigurniji za igru i učenje", poručila je.

Zahvalila je Ini što je prepoznala njihov projekt kao hvalevrijedan i odlučila ga sufinancirati, te je pozvala sve roditelje, obrtnike i ostale mještane da im se od rujna pridruže u provedbi projekta kako bi svojoj djeci osigurali zeleno igralište.

Inače, Regoč u Babinoj Gredi jedini je slavonski vrtić koji je s još dva vrtića ušao u finale Ininog natječaja za osvajanje sponzorstva u iznosu od 3000 eura za uređenje vrtićkog dvorišta. Naime, nakon srpanjske oluje babogredski su vrtićarci ostali bez velikog oraha koji im je pravio hlad, a polomljeni su im i suncobrani.

Projektom "Zeleno igralište za buduće generacije" ozelenit će svoje dvorište i stvoriti malu zelenu oazu.

Marija Lešić Omerović
KREĆE U RUJNU
“U suradnji djece, odgojitelja, roditelja, lokalne zajednice i Ine te uz dobru volju svih aktera uključenih u realizaciju, ostvarujemo viziju Regoča kao mjesta kvalitetnog življenja djece i odraslih u stimulativnom okruženju”, kaže ravnateljica. Provedba projekta kreće u rujnu, s pripremom tla, a nastavlja se u listopadu i studenome, kada je planiran završetak projekta.

Možda ste propustili...

VATROGASNE IGRE POMLATKA I MLADEŽI U SKLOPU DANA OPĆINE

Dječje prijateljstvo najveća pobjeda

VATROGASCI ORGANIZIRALI 2. ČOBANIJADU

Viljevčani skuhali najbolji čobanac

PROMIČE LJEPOTE I MOGUĆNOSTI AKUMULACIJE

Medicinar s “hitne” živi aktivizam za - Borovik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena