Regija
NAKON ŠTO JE STADION ĐAKOVO CROATIJE OSTAO BEZ DIJELA KROVA

Uklonjeni su oštećeni dijelovi tribina, programi idu redovito, danas domaćini NK-u Svačić
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
ĐAKOVONakon što mu je u ovotjednom nevremenu vjetar na stadionu odnio dio limenog krova s južne strane tribine koji je potom pao na stan domara, HNK Đakovo Croatia, član 3. NL Istok na čijem je 4. mjestu, uz pomoć dizalice uklonio je oštećene dijelove na krovištu s tim da je stara konstrukcija uglavnom odoljela vjetru. Događaj je to kakav taj klub ne pamti.

Nakon vjetra koji je dignuo dio limenog pokrova tribina, u Đakovu je potom padala jaka kiša - u noći na četvrtak pala je 41 litra -no sve aktivnosti na stadionu, treninzi i drugo, teku uobičajeno. U subotu, 25. svibnja, HNK Đakovo Croatia tako je domaćin ogledu s NK-om Svačić iz Starog Slatinika. Riječ je o 29., predzadnjem kolu.

- Najbitnije je da nitko nije stradao, da prilikom nevremena na stadionu i tribinama nije bilo nikoga. Jer, tom prilikom pao je i dimnjak te je palo i dosta opeke dolje. Stan domara nije oštećen jer riječ je o limenom pokrovu, koji nije toliko težak. Najvažnije nam je bilo odmah pristupiti uklanjanju oštećenja i da djeca mogu nesmetano nastaviti dolaziti na treninge - kaže predsjednik Ivan Mikulić.

Održan je odmah i sastanak s predstavnicima Grada Đakova, vlasnika stadiona, i osiguranja.

- Nakon što vidimo projekciju troškova sanacije oštećenja i kada vidimo koliko će biti osiguranje, iskristalizirat će se i šira slika o tome može li se možda ići u sanaciju i preostalog dijela - konstrukcije tribina, boljeg krova i dr. Neka loša situacija, kao što je bilo nevrijeme i štete koje nam je nanijelo, u pravilu iznjedri i nešto dobro, pa možda daleko šira sanacija to bude u ovom slučaju -kaže Mikulić i dodaje kako je u svezi s pretrpljenom štetom na stadionu kontaktirao s obnašateljem dužnosti osječko-baranjskog župana Matom Lukićem, koji je, kaže Mikulić, najavio i obilazak stadiona idući tjedan.

Nadanja HNK-a Đakovo Croatia u sanaciju, i to širih razmjera, osim Gradu i Županiji, upućena su i Hrvatskom nogometnom savezu te Županijskom nogometnom savezu.

- Računamo da ćemo okupiti sve u tom nizu, računamo i na razumijevanje Ministarstva turizma i sporta, jer ovdje se radi o četiri stotine djece i njihovim treninzima. Mi smo s čak 3600 aktivnosti tijekom godine i tim brojem djece odmah iza NK Osijeka, drugi na ovom području - ističe Mikulić.

- Treba vidjeti troškove. Samo tijekom prošlih godina vrijednost stadiona s našom lokalnom zajednicom podigli smo za više milijuna kuna. Razvije li se stvar u smjeru veće sanacije od oštećenog dijela, možda treba razmisliti i o otvaranju posebnog žiroračuna za to - kaže predsjednik HNK-a Đakovo Croatia.

Vodstvo kluba, kaže, primilo je nakon nevremena više od 200 poziva podrške iz cijele RH, na čemu su Đakovčani svima zahvalni. Predsjednik Mikulić, kaže, zahvalan je na promptnoj reakciji župana Lukića, prvog dopredsjednika HNS-a i predsjednika ŽNS-a Ante Vučemilovića Šimunovića te tajnika ŽNS-a Željka Bela. Suzana Župan
Možda ste propustili...

DJELATNICI KOMUNALCA SRIJEM IZVODE OPLOČAVANJE

U tijeku radovi u centru Nijemaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

2

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača