Regija
U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Pjesmu „Najbolja kad je najteže“ izvode Tiho Orlić i Opća opasnost

Sljedeći će vikend svi putovi voditi u Županju, u kolijevku prvog igranja nogometa u Hrvatskoj, iz koje će u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza krenuti i službeni uvod u Euro 2024. U organizaciji HNS-a i partnera, u gradu na Savi će se 30. i 31. svibnja održati Street Football turnir, prvi od ukupno pet turnira u Hrvatskoj koji će se igrati po pravilima Red Bull Four 2 Scorea. Riječ je o natjecanju po sustavu “4 na 4” bez vratara koje tijekom desetominutnog nadmudrivanja tijekom jedne utakmice nudi uistinu puno elemenata koji će gledatelje oko igrališta ostaviti bez daha.


A u petak navečer (31. svibnja), nakon završnice turnira, Županjce i njihove goste očekuje pravi spektakl. Na središnjem će gradskom trgu biti premijera pjesme i video spota službene himne Vatrenih “Najbolja kad je najteže“ Tihe Orlića i Opće opasnosti, uz zajednički koncert. Naziv pjesme  "Najbolja kad je najteže",  slogan je koji su Vatreni nosili na majicama na proslavi plasmana u Njemačku.


Brojne posjetitelje na županjskom trgu, gdje je 2015. godine otkriven i spomenik prvoj nogometnoj lopti, očekuje spektakl za pamćenje, uz najveću potporu Vatrenima koji svoj put na Euru otvaraju 15. lipnja protiv Španjolske.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana