Regija
SVJEDOČANSTVA

Knjiga Srcem za ranjenu Hrvatsku
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
VINKOVCI - Autor knjige “Srcem za ranjenu Hrvatsku”, novinar i publicist Ivica Radoš, na više od 400 stranica donosi autorizirana sjećanja 73 medicinske sestre i medicinska tehničara iz cijele Hrvatske koji su svjedočili o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu. Ta zanimljiva knjiga, u kojoj su svjedočanstva i vinkovačkih medicinara koji su dali veliki doprinos u zbrinjavanju ranjenih, objavljena u nakladi Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara, predstavljena je u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Gordana Kucljak, jedna od sudionica tih događanja, primalja i predsjednica Podružnice Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Vinkovci, kaže kako joj ova knjiga puno znači jer je u njoj opisano kroz što su sve medicinske sestre i tehničari prolazili u Domovinskom ratu. “Bilo je jako teško i naporno raditi u takvim uvjetima, ali to nismo osjećali jer smo znali zbog čega to radimo”, rekla je Kucljak.

Autor Ivica Radoš, kako je kazao, dugo je radio na knjizi, obišao cijelu Hrvatsku i zabilježio priče od Vukovara do Dubrovnika. “Ovo je knjiga koja treba biti nasljeđe za buduće generacije, da bolje shvate slobodu življenja u slobodnoj nam zemlji, da shvate što znači domoljublje, požrtvovnost i humanost u tom trenutku. Isto onako kako su medicinske sestre i medicinski tehničari nesebično davali sebe u Domovinskom ratu njegujući ranjene vojnike i civile. Hvala svima koji su smogli snage da se prisjete ratnih događanja i da svojim svjedočanstvima pomognu da ova knjiga ugleda svjetlo dana”, rekao je Radoš.

- Moramo znati i sami sebi reći i priznati da rat nisu dobili samo generali i političari, nego i obični ljudi, mladići i djevojke poput medicinskih sestra i tehničara – zaključio je autor knjige. M.F.
Možda ste propustili...

OŠ ‘’AUGUST HARAMBAŠIĆ’’ PROSLAVILA SVOJ DAN

Nagrađeno i pohvaljeno 80 učenika i 18 učitelja

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA VINKOVAČKIH PRVAŠIĆA

Crtali svoje viđenje šokačke tradicije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”