Regija
MALI PROJEKT VELIKE VRIJEDNOSTI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade
Objavljeno 24. svibnja, 2024.

VIROVITICA


Završena je "Lješnjomedska rapsodija moga kraja", jedinstveni projekt čiji je cilj bio kreirati gastrosuvenir Virovitičko-podravske županije. Realizacijom projekta nastala je lizalica, jedinstveni slatkiš izrađen od visokokvalitetnog meda i svježih lješnjaka koji predstavljaju bogatstvo okusa toga područja, uz dodatak čokolade.Riječ je o proizvodu koji će županiju promovirati kao područje izuzetno značajne proizvodnje meda i na kome je najveća proizvodnja lješnjaka u Republici Hrvatskoj.


Projekt vrijednosti 11.000 eura odobrilo je Ministarstvo turizma i sporta RH na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2023. godini. Provedba projekta trajala je od siječnja do svibnja, a na završnoj konferenciji o njemu su govorili voditelji Tanja Nikšić i Antonio Risović te ravnateljica Strukovne škole Viroviticakao prijavitelja Pavica Biondić Ivanković. Ona je istaknula kako taj projekt male financijske vrijednosti i vremenskog trajanja ima veliko značenje, posebno u povezanosti koju su kroz projekt ostvarili učenici osnovnih i srednjih škola, nastavnici, vlasnici OPG-ova i poslodavci iz raznih područja županije.

Svoje viđenje projekta iznijeli su takođerpročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina kao projektnog partnera Mladen Graovac, ravnatelji osnovnih školaIvane Brlić Mažuranić Virovitica i Eugena Kumičića Slatina kao suradnika Ivica Tomljanović i Božica Majhen te predstavnici pridruženih partneraDario Grahovac iz OPG-a „Grapis Pčelarstvo Grahovac“ iz Virovitice i Sandra Jadek iz obrta „Sandrini kolači“, a pridruženi partner bilo je i Poljoprivredno poduzeće Orahovica.


Način izrade novogagastrosuvenira po recepturi i uputi slastičarke Sandre Jadekpredstavile su učenice Strukovne škole Virovitica za zanimanje slastičara Katarina Šantalab i Lucija Deskar.P.Ž.

Možda ste propustili...

POTPORA MINISTARSTVA 80.000 EURA

Na groblju u Đurićima gradit će mrtvačnicu

IZGRADNJA DJEČJEG VRTIĆA U MIKLEUŠU

U novom vrtiću mjesta će biti za 32 mališana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača