Osijek
GROZNICA VINSKE VEČERI

Panduri vam neće naplatiti bećarinu za dobar provod!
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Subota će biti u znaku dviju manifestacija: Osijek Wine and Walka i Urban Wine Partyja
Gospođice, jeste li vi platili bećarinu? Ma, ne brinite se, 25. svibnja u Tvrđi, na Trgu Svetog Trojstva, neće vas panduri zaustaviti i naplatiti vam bećarinu, nego možete uživati uz vino i veselje, Damira Urbana i njegovu Četvorku. Citat je to iz duhovitog reelsa s društvenih mreža Visit Osijek koji je privukao veliku pozornost pratitelja.

Na Urban Wine Partyju neće se, dakle, naplaćivati bećarina, koja se nekad davno naplaćivala za večernji provod i skitnje Tvrđom, kao namet zbog korištenja javnom rasvjetom, koja se morala paliti ručno. Danas je "bećarina" prigodni naziv za kotizaciju na osječkom Wine and Walku. Za njega je bio toliki interes da su organizatori, Turistička zajednica grada Osijeka, jučer bili otvorili dodatna mjesta! Na Urban Wine Partyju vinski ćete si užitak pak osigurati ne kotizacijim, nego kupnjom bonova, a za ostalo će se pobrinuti sjajni gost iz Rijeke i njegov bend, koji je svojim reelsom također pozvao na ludi provod u baroknu Tvrđu, na nekadašnji Vinski trg. Koncert počinje u 21 sat, no ulaz je slobodan već od 19 sati, od kada će se uz glazbu DJ-a moći uživati u bogatoj eno i gastro ponudi.

Podsjetimo, TZ grada Osijeka uz pokroviteljstvo Grada Osijeka te podršku Hrvatske turističke zajednice, Osječko-baranjske županije, TZ OBŽ-a, Glasa Slavonije i ostalih partnera u subotu (25. svibnja) organizira čak dva vinska događaja: Osijek Wine and Walk i Urban Wine Party.

Od 16.30 sati prijavljene će grupe kretati s Trga slobode (ispod jedra) u turističko enogastronomsku šetnju najatraktivnijim lokacijama grada Osijeka od njegova središta pa sve do barokne ljepotice Tvrđe. Osijek Wine and Walk nije samo obična šetnja; to je prilika da 160 prijavljenih sudionika, raspoređenih u tri skupine, klasične kilometarske šetnje ravnicama i brdima zamijene opuštenim i laganim koracima po najljepšim osječkim lokacijama. Sudionici će uz pratnju profesionalnog turističkog vodiča otkrivati zanimljive činjenice i lokalne priče vezane uz pojedinu lokaciju, ali i uživati u vinima deset vinara s osječkom adresom i zanimljivoj gastronomskoj ponudi hotela Silver i osječkog chefa Tomice Đukića, uz asistenciju učenika Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku.

Za dodatan zabavni sadržaj po lokacijama pobrinut će se, redom, magistra edukacije likovne kulture Kristina Delalić Vetengl, violinist osječkog HNK-a Vilim Škreblin, mladi glumci Hana Schönfeld, Grgur Grgić i Silvio Švast, DJ Lanzenau i DJ Brka iz Udruge volim gramofonske ploče te miljenik osječke publike Dinko Pleša.

Oba su ta događaja savršena prilika za sve ljubitelje vina i one koji žele doživjeti jedinstvenu urbano-vinsku atmosferu u povijesnom središtu Osijeka. Pridružite se i osjetite pravu osječku gostoljubivost!

Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

ZANIMLJIVO U DVORIŠTU GISKO-A

Pletenje u hladu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana