Regija
POŽEŽANI U SURADNJI S UDRUGOM „MARIJINI OBROCI“

Bogati i veseli školski
sajam za gladnu djecu
Objavljeno 23. svibnja, 2024.

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića 12. godinu zaredom provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je dio velikog međunarodnog projekta Mary’s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i pomoći volontera, osigurava jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci na rubu najtežeg siromaštva. „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu.

U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja, 11. godinu zaredom organiziraju i humanitarni sajam u školskom dvorištu. U zamjenu za donaciju ponuđeni su najrazličitiji predmeti, knjige, igračke, sadnice cvijeća, kolači i sl. U sklopu sajma organizirane su i igraonice, humanitarni frizerski salon i kreativne radionice, a pozvani su i građani kako bi pomogli da mladi humanitarci sakupe donacije za svoje vršnjake u najsiromašnijim dijelovima svijeta.

Svoj doprinos i podršku sajmu dali su ravnatelji ostalih osnovnih škola, direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović-Svoboda, Fakultet turizma i ruralnog razvoja, Poljoprivredno- prehrambena škola Požega i Obrtnička škola Požega. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

SASTALI SE NEKADAŠNJI UČENICI SREDNJE EKONOMSKE ŠKOLE BELI MANASTIR

Nakon 45 godina ponovno su se družili “ekonomci”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče