Regija
SUDJELOVALO 15 ZADRUGA

Na smotri učeničkih zadruga najbolji Bukvica i Obrtnik
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Natjecalo se 13 učeničkih zadruga, osam iz osnovnih i pet iz srednjih škola
SLATINA - Na slatinskom Trgu Ruđera Boškovića, ispred Industrijsko-obrtničke škole, održana je godišnja županijska smotra učeničkih zadruga. Pred kraj svake nastavne godine ovakva smotra prilika je učenicima članovim školskih zadruga i njihovim nastavnicima da kroz radove koji su rezultat njihovih aktivnosti pokažu svoja znanja, vještine i kreativnost.

Na smotri je sudjelovalo 15 učeničkih zadruga, od kojih 13 u natjecateljskom dijelu, i to osam iz osnovnih i pet iz srednjih škola.      

Na svečanosti otvorenja smotre ravnatelj škole domaćina Mladen Graovac svima je poželio dobrodošlicu te da svojim zadrugarstvom osvoje nova prijateljstva, što je i cilj smotre. Osim učenika zadrugara, njihovih učitelja i ravnatelja škola, na smotri su bili voditeljica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva VPŽ-a Tatjana Lulić Prpić, v. d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine GRAS Jurica Culej i pročelnica Virovitičko-podravske županije za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, koja je i otvorila smotru.

– Ova smotra najljepši je završetak županijskih natjecanja i smotri, jer pokazuje vašu kreativnost na djelu, tradiciju vašega kraja i sposobnost korištenja ruku za nešto što je puno korisnije od korištenja tehnologije, mobitela, tableta, računala i svega ostaloga. Hvala vam što sudjelujete i što svake godine povećavate broj škola sudionika – rekla je pročelnica Bunić.

Članovi ocjenjivačkog povjerenstva bili su Tatjana Lulić Prpić iz slatinske OŠ J. Kozarca, Tomislav Kakša iz SŠ Stjepana Sulimanca u Pitomači i Sanja Nikšić iz IOŠ Slatina. Oni su ocjenjivali videoprikaz, praktični prikaz i ranije dostavljeno izvješće o radu, a svi voditelji zadruga ocjenjivali su proizvod i izgled štanda.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto zauzela je Učenička zadruga OŠ V. Nazora iz Nove Bukovice (učenici Ana Koleno i Ivan Peček, voditeljica Kristina Horvat), drugi je UZ Čađavičke lipe iz OŠ "Davorin Trstenjak" Čađavica, a treći UZ Zalathnuk OŠ E. Kumičića Slatina. U kategoriji srednjih škola, pobjednik je UZ Obrtnik Industrijsko-obrtničke škole Slatina (učenici Marija Kristić i Marija Ivanković, voditelj i mentor Tanja Nikšić), drugi je UZ Slatina SŠ Marka Marulića, a treći UZ Vučica SŠ "Stjepan Ivšić" iz Orahovice. Prva škola u svakoj kategoriji predložena je za sudjelovanje na državnoj smotri učeničkih zadruga.

– Mislim da ste svi pobjednici i svi zaslužujete prvo mjesto jer ste hrabri što ste uopće odlučili svoj rad prezentirati javnosti. – rekao je rekao je ravnatelj Mladen Graovac, zadovoljan što su se učenici zabavili, družili, razmijenili iskustva i što će im dan proveden u Slatini zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

UPUTIO PASTIRSKU ZAHVALU ZA SVE ŠTO ČINE U RADU S DJECOM

Nadbiskup Hranić s odgajateljima

OD 14. DO 16. LIPNJA U DRENJU

26. Susreti prijateljstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

2

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača