Regija
DAN SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

Najboljim đacima uručene nagrade
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
DONJI MIHOLJAC - U nastavno-sportskoj dvorani Srednje škole Donji Miholjac prigodnim programom koji su osmislili djelatnici i učenici obilježen je Dan škole. U zanimljivom programu sudjelovali su školski bend te tamburaški orkestar i sastav. Osim glazbenog, učenici i djelatnici škole pripremili su i dramski program.

Okupljenima se obratio ravnatelj škole Nenad Perić, istaknuvši kako je nova škola moderna te pruža brojne obrazovne mogućnosti. Dodao je kako je protekla školska godina bila u znaku stručnih skupova, smotri, književnih susreta i raznovrsnih predavanja koja su obogatila život škole, ali i cijele zajednice. Najavio je promjene u strukovnom obrazovanju kroz postupak uvođenja modularne nastave. Ono što čini razliku između standardnog oblika nastave i modularne nastave jest to da se neki predmeti kao takvi ukidaju i postaju moduli. Kemija, fizika, biologija, politika i gospodarstvo neće biti u rasporedu kao zasebni predmeti. Izvodit će se kao moduli u sklopu strukovnog dijela. Također, zamišljeno je da u prvom razredu učenici biraju svoje zanimanje, a onda se u drugom i trećem, kroz izborni dio, mogu uže specijalizirati unutar tog zanimanja.

Gradonačelnik Goran Aladić čestitao je Dan škole te naglasio kako je školsku 2023./2024. godinu pohađalo 50 učenika više u prvim razredima te je uvjeren kako će se taj pozitivni trend nastaviti, s obzirom na izvrsne uvjete nastave i obrazovne programe u novoj školskoj zgradi.

Održana je i prezentacija najznačajnijih školskih događaja, aktivnosti i uspjeha učenika i njihovih mentora na županijskim i državnim natjecanjima.

U sklopu programa obilježavanja Dana škole nagrađeni su učenici za svoja postignuća te su proglašeni najuspješniji maturanti po sektorima. Najbolji su maturanti Una Tintor (gimnazija), Sara Mrla (ekonomija), Dora Sigurnjak (poljoprivreda) te Matija Knežević (strojarstvo). S. Fridl
Gradonačelnik Aladić je naglasio kako je školsku 2023./2024. pohađalo 50 učenika više u prvim razredima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče