Mozaik
PANNONIAN CHALLENGE

Izložba Samira Kurtagića
o 25 godina festivala
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
Sportski program s natjecanjima u BMX-u, skejtu i inlineu vas očekuje 24. i 25. svibnja
Samir Kurtagić, osnivač Pannonian Challengea, skejtanjem se bavi još od 1988. Trnovit put, bez budžeta, ali uz veliku podršku, doveo ga je do jednog od najboljih parkova u Europi i jednog od najvećih natjecanja u ekstremnim sportovima u svijetu.

Festival postoji već 25 godina i raste zahvaljujući grupi entuzijasta zaljubljenih u ekstremne sportove, a to su Zdenko Liška, Daniel Martin Kukučka i Slaven Getoš. Samir je u četvrtak u Skate parku kod Kopike otvorio festival izloživiši svoje umjetničke fotografije i videozapise.


- Ovogodišnja izložba slavi jubilarnih 25 godina festivala i sastoji se od dvije izložbe. Jedna je sportska i prikazuje trikove kroz sve ove godine, a druga je dokumentarnog karaktera i prati kako su parkovi nastajali, od početaka pa sve do danas. Poruka je da nas se i dalje podržava jer vjerujem da smo mnogo dali gradu i zajednici te da možemo još puno toga pružiti u sljedećim godinama - kaže Kurtagić.Ono što je nekada bilo supkulturno, danas je mainstream upravo zahvaljujući Pannonianu, kaže Mirna Šmit iz komunikacijskog tima.

- Festival oduvijek razvija urbanu scenu. Od uključivanja grafita zajednice do glazbenog programa, koji rado promovira domaće DJ-eve, Pannonian pridonosi turističkoj perspektivi grada. Preponosni smo što imamo više od 80 prijavnica iz 20-ak zemalja koje će gostovati u našem Osijeku. U suradnji s lokalcima i volonterima razvijamo regionalnu, pa čak i svjetsku, kulturnu scenu - dodaje.

Tako vas 24. i 25. svibnja očekuje sportski program s natjecanjima u BMX-u, skejtu i inlineu, s ukupnim nagradnim fondom od 7000 eura, a na partyjima glazbu će puštati Sly, Flegma, Pips i Sheepatz. U nedjelju 26. svibnja je od 16 do 19h open session: park otvoren za vozanje, ali bit će održan i big air - skakanje preko velikog air baga.

Elena Lukić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"ČUDO" U TAJLANDU

Uistinu rijedak događaj: slonica okotila blizance

2

PETRA BERNARDA BLAŠKOVIĆ REDATELJICA “PRODANE NEVJESTE”

Željela sam da se ansambl osjeća ugodno i nadahnuto

3

LUTAJU ULICAMA BERLINA

I lisice bi mogle doći na utakmicu Vatrenih