TvObzor
PICKBOX NOW: KRIMINALISTIČKA SERIJA “INSPEKTOR REBUS”

Formativne godine kultnog škotskog detektiva
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Radnja istražuje teme obitelji, morala i klase u emocionalnoj priči, postavljenoj u središte škotskih znamenitosti

Oh, on je sjajan. Mislim, ne možete skinuti pogled s njega. Nevjerojatno je karizmatičan na ekranu - rekao je Ian Rankin, autor originalnog romana i izvršni producent, u intervjuu o glavnom glumcu Richardu Rankinu, koji tumači lik Rebusa u novoj kriminalističkoj seriji “Inspektor Rebus” iz 2024. godine.Nakon uspjeha prve istoimene serije iz 2000. godine, na Pickbox NOW dolazi i novo izdanje, što će omogućiti publici da, osim u miniseriji prvog izdanja, uživa i u svježem pogledu na klasičnu priču. Vođeno talentiranim Richardom Rankinom u ulozi glavnog lika, ovo novo tumačenje obećava uzbudljiv zaplet i uvjerljive izvedbe. Nova sezona donosi šest napetih epizoda koje će biti dostupne svakog ponedjeljka na Pickbox NOW.

Obiteljski čovjek ili policajac?


Rankin, koji tumači ulogu Johna Rebusa, strastveno govori o svojoj ulozi u vraćanju ovog legendarnog lika u život. Rebus, kultni lik u škotskoj književnosti i televiziji, vraća se u napetoj novoj policijskoj drami koja prikazuje njegove formativne godine kao mladog detektiva.

Radnja se odvija u Edinburghu te istražuje teme obitelji, morala i klase u emocionalnoj priči, postavljenoj u središte škotskih znamenitosti koje su čitateljima Iana Rankina (autora romana) dobro poznate. Inspektor Rebus sve se češće nalazi u dilemi između poštovanja zakona i vođenja vlastitog moralnog kodeksa kada se njegov brat upetlja u sukob s mafijašima izazivajući nasilje na ulicama. Hoće li detektiv Rebus pomoći vlastitom bratu te riskirati svoju karijeru i ugled?

Sjajna glumačka postava


Richard Rankin (“Outlander”) slijedi stope kolega škotskih glumaca Johna Hanne i Kena Stotta koji su predvodili originalnu verziju serije prije 20 godina. U ovoj izvrsnoj postavi su također Lucie Shorthouse (“Henpocalypse!”) kao detektivka Siobhan Clarke, Rebusova partnerica u rješavanju zločina, Thoren Ferguson (“Van der Valk”) kao inspektor Malcolm Fox i Caroline Lee-Johnson (“The Knock”) kao detektivka Gill Templar, kao i Sean Buchanan, Michelle Duncan, Stuart Bowman, Mia McKenzie i Amy Manson. Zajedno oživljavaju kompleksne i raznovrsne likove koji oblikuju Rebusov svijet osiguravajući nezaboravno iskustvo starim i novim gledateljima.

Nove epizode BBC-jeve serije “Inspektor Rebus” (“Rebus”) bit će dostupne svakog ponedjeljka na streaming platformi Pickbox NOW. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana