Osijek
PLEŠE SE U ŠEST GRADOVA OBŽ-A

Maturanti će se u petak
oprostiti od škole - quadrillom
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
U petak (24. svibnja), točno u podne, u Županijskoj ulici u Osijeku održat će se tradicionalni ples maturanata - quadrilla, zbog čega će ta ulica na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike biti zatvorena za promet, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, Josip Jukić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, i Domagoj Jukić, vlasnik agencije Koncert d.o.o. Sve troje prisjetilo se i svojih lijepih uspomena na školovanje, posljednji dan nastave i norijadu, uvjereno da će takve uspomene kroz cijeli život nositi i ova generacija maturanata.

Domagoj Jukić naglasio je da će maturanti u isti sat osim u Osijeku plesati quadrillu i u Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru.

- U cijeloj je županiji 2454 maturanata, od kojih je 1566 osječkih. Ove će godine maturanti svojim tijelima ispisati logo OBŽ, a u slovo O stavit ćemo loptu. U 2024. nosimo naslov Europske regije sporta i mislimo da je to lijepo obilježiti te da ostane zauvijek zapisano kao podrška maturanata našoj županiji i Europskoj regiji sporta. Milenijsku će fotografiju snimiti poznati fotograf Šime Strikoman - kazala je Glavaš-Kul, te pozvala maturante da budu oprezni i odgovorni, brinu se o sebi i drugima kako bi i ovogodišnji ispraćaj, kao svi dosadašnji, protekao bez teškoća. Istaknula je kako je Županija do sada u ovaj projekt uložila pola milijuna eura, a ove je godine za tu namjenu osigurala 40.000 eura.

Oproštaj od bezbrižnih dana školovanja ne prestaje s plesom u gradskom središtu, nego se nastavlja tradicionalnim programom na lijevoj obali Drave, kod Amfiteatra.

- I Grad Osijek iz svojeg je proračuna izdvojio sredstva kako bismo nakon svečanog dijela našim učenicima omogućili i zabavu. Maturantima smo osigurali DJ-eve koji će puštati glazbu, prijašnja su iskustva pokazala da je to dobar izbor. Vodit ćemo računa o sigurnosti učenika, te će ondje biti i zaštitarska služba, a obavijestili smo i nadležne službe, poput policije i Crvenog križa, kako bi bile na usluzi našim maturantima za njihov dan. Uvjeren sam da će cijeli program biti dostojanstven i da će maturanti biti ponos svih nas građana Osijeka i da će se s radošću sjećati tog dana. Program će trajati do 20 sati - poručio je Josip Jukić. D. Pejić
PLESAT ĆE I NA RIM TIM TAGI DIM
“Maturanti su spremni, odradili su generalne probe u školama i na gradskim trgovima. U Osijeku se ponovno vraćamo u Županijsku ulicu, u kojoj će maturanti zaplesati s bijelim kišobranima i biti odjeveni u bijele i plave majice. Vidjet ćemo četiri standardna plesa, ali i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne”, rekao je Domagoj Jukić.

Možda ste propustili...

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

SUTRA JE BLAGDAN SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

Tvrđa sprema za tisuće vjernika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana