Regija
IZMEĐU NASELJA DONJE MOTIČINE I SEONE

Biciklistička staza gotova u kolovozu
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
DONJA MOTIČINAU tijeku je izgradnja biciklističke staze od Donje Motičine do Seone, odnosno raskrižja državne ceste D2 i županijske ceste ŽC4101. Dužina staze bit će dva kilometara. Biciklistička staza gradi se uz vrlo prometnu Podravsku magistralu. Radove koji su počeli prije mjesec dana izvodi osječka tvrtka Gravia, a financiraju Hrvatske ceste. Investicija je vrijedna 276.657 eura. Rok za završetak radova je kolovoz. Općina Donja Motičina isfinancirala je projektnu dokumentaciju u vrijednosti 11.500 eura.

- Nismo dugo čekali na realizaciju projekta izgradnje biciklističke staze. Od inicijative Općine da se izgradi biciklistička staza prošla je godina. Želju sam izrazio i argumentirano obrazložio u Hrvatskim cestama, obavio nekoliko sastanaka vezano za tu temu i uspio dogovoriti izgradnju biciklističke staze ne samo zbog sigurnosti mještana već i bolje prometne povezanosti. Buduća staza bit će još jedan korak naprijed prema boljem povezivanju s gradom Našicama, ali i našim naseljima Seonom i Gornjom Motičinom - kaže načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević.

Osim što će se postići značajno podizanje kvalitete života stanovnika, osigurat će se infrastrukturni uvjeti za unaprjeđenje gospodarskih aktivnosti, ali i za razvoj turizma. Načelnik Kovačević pojasnio je kako na području Općine Donja Motičina leži velik potencijal za razvoj cikloturizma jer obiluje šumama, brežuljcima i malim selima očuvane ljepote.

- Kao što svi znamo, razvoj infrastukture temelj je za razvoj i gospodarstva i turizma. Izgradnjom biciklističke staze imat ćemo novi sportsko-rekreativni sadržaj. Vjerujemo da će staza donijeti brojne promjene u životu ljudi na našem području, a vjerojatno privući i turiste koji će moći istražiti naše prirodne ljepote - ističe Kovačević.

Da bi biciklistička infrastruktura bila još bolja, Općina ima spreman još jedan projekt gradnje biciklističke staze. U planu je, naime, izgradnja staze kroz naselje Seonu.

- Pripremili smo projektnu dokumentaciju i čekamo natječaje za sufinanciranje europskim sredstvima. Nadam se da nećemo dugo čekati da i taj projekt realiziramo - zaključuje načelnik Kovačević. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana