Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP U VARNI

Hrvatska u Bugarskoj sa šest predstavnika, ali bez svojih najjačih karika
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
Nekoliko tjedana nakon europskih prvenstava, prvo za gimnastičare, a onda i za gimnastičarke, koja su održana u Riminiju, nastavlja se sezona Svjetskog gimnastičkog kupa. Od 23. do 26. svibnja domaćin natjecanja iz kategorije Challenge Cupa je bugarska Varna.

Na put u Bugarsku otišle su četiri hrvatske gimnastičarke i dva gimnastičara: Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol), Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol), Tijana Korent (GK Nedelišće), Mila Prpić (ŽGK Vita Rijeka), Mateo Žugec (GK Vindija) i Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol). Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, a finala u subotu i nedjelju. U Varni tako neće nastupiti naša dva olimpijca Tin Srbić i Aurel Benović. Nakon Eura uzeli su nekoliko dana odmora, a onda krenuli s pripremama za najveće natjecanje ove sezone po svom redovnom planu i programu. Preskaču natjecateljsku postaju u Bugarskoj i raniji je plan bio da trenutnu formu i vježbu s kojom će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu testiraju od 30. svibnja do 2. lipnja, kada je domaćin Challenge Cupa slovenski Koper.

Hrvatska gimnastika tako će najveće nade u Bugarskoj polagati u ženskom programu. Na Europskom prvenstvu u Riminiju Tina Zelčić bila je nadomak finala na gredi, završila je 12., a bila je i blizu plasmana na Olimpijske igre. U konačnom poretku nedostajao joj je samo bod. U borbi za Pariz bila je i njezina klupska kolegica Sara Šulekić. Napravila je veliki iskorak u natjecanjima svjetskih kupova. U Osijeku se popela i na postolje na dvovisinskim ručama, završila je na drugom mjestu. Tu je dakako i iskusna Tijana Korent, koja će na preskoku nastupiti na natjecanju na kojem je ostvarila jednu od svoje dvije pobjede u Svjetskom kupu. Bilo je to prošle godine, kada je slavila u Bugarskoj. Mlada Riječanka Mila Prpić već ima jedno finale u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, pa zašto se ne bi nadala i drugom. Zanimljivo je da će u Varni na konju s hvataljkama nastupiti vrlo mladi dvojac Mateo Žugec i Liam Rebić. Vjerujemo kako će oni nastaviti tradiciju sjajnih hrvatskih “konjaša”.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

JOSE MOURINHO NOGOMETNI TRENER

Italija nije talentirana

REGIONALNI BADMITONSKI KUP ZA MLAĐE KATEGORIJE

Prije ljetne stanke osvojili nove medalje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNIK VATRENIH IMAO JE TEŠKU VEČER, PA I NOĆ

Nije lako i ugodno, ali sad ne smijemo potonuti, još je uvijek sve u našim rukama

2

FINALE ZLATNE EUROPSKE LIGE ODBOJKAŠA

Ukrajina rastužila domaće
navijače u Gradskom vrtu

3

VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate