Sport
“SUSEDGRAD - SOKOL POKAL”

Slavonci mogu biti zadovoljni, dobro se borili i uzeli medalje
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Dvorana Sutinska Vrela u Zagrebu bila je domaćin međunarodnog taekwondo turnira "Susedgrad - Sokol Pokal", koji je ujedno bio i kriterijski za mjesto u juniorskoj reprezentaciji. Sudjelovalo je više od 650 natjecatelja, 539 u borbama i 128 u formama iz Hrvatske, Češke, Slovenije te BiH. Nastupili su razni uzrasti, od vrtićaraca do seniora.

Taekwondo klub Osijek predstavljalo je devet natjecatelja u borbama, kicku i formama. U kicku Lara Mioč u kategoriji djevojčica 2019. godište, u borbama mlađe kadetkinje Lorena Mioč (-33kg), Klara Degmečić (-40kg), mlađi kadet Domagoj Ljevar (-52kg), kadetkinja Ema Jurić (-51kg), kadet Leon Jošić (-49kg), juniorke Dora Dragovan (-52kg) i Dea Marković (-55kg), Nina Vicković (-63kg) te je u formama nastupio Domagoj Ljevar. Sjajna je bila Lara Mioč, koja je u kicku osvojila srebrnu medalju, a Domagoj Ljevar okitio je broncom. Lorena Mioč i Klara Degmečić zaustavljene su u prvom kolu. Ema Jurć nakon izgubljene borbre za finale od predstavnice zagrebačke Čigre Ajle Burmić (2:0), morala se zadovoljiti brončanom medaljom, a Leon Jošić izgubio je u borbi za medalju od Vite Đuranića. Juniorka Dora Dragovan nakon pobjede u 1. kolu nad Elom Picak (2:1) u borbi za medalju je išla na treću nositeljicu turnira, Splićanku Marijetu Ercegović, od koje je izgubila 2:0. U borbi za medalju poražena je i Nina Vicković, također od Splićanke Nine Borši Čizmić sa 2:0. Dea Marković poražena je u 1. kolu. Domagoj Ljevar je u formama osvojio srebrnu medalju.

Dobar nastup imali su i predstavnici Taekwondo kluba Našice. U kategoriji MK-29 kg Nera Galić osvojila je srebrnu medalju, a Tina Lesić (MK-52 kg) i Josip Mario Bureš (MK-40 kg) kući su se vratili s broncama. Dobri su bili i Nika Rosković, Petra Nogić i Antonela Nađ, ali nisu uspjele doći do medalja. U formama su nastupile Leona Šebalj, Tena Nađ i Maja Lena Bureš. Iako nisu osvojile medalje, njihov trud i predanost bili su izvanredni.

Valja najaviti da će Taekwondo klub Našice uz pomoć Grada Našica i Športske zajednice grada Našica, organizirati 2. Našice Open. Turnir će se održati u subotu, 1. lipnja, u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Tomislava Našice. Početak natjecanja je u 10 sati. I. Li./S.F.
Bio je ovo i kriterijski turnir za mjesto u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana