Ekonomija
TRANZICIJA HRVATSKE PREMA NISKOUGLJIČNOM DRUŠTVU

Pod brendom ELEN više od 280 HEP-ovih javno dostupnih punionica za električna vozila
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
Za sve korisnike ELEN punionica HEP je kreirao i mobilnu aplikaciju koja je dostupna na servisima Google Play i iStore
U laganja u smanjenje otiska ugljika u okoliš te očuvanje prirode i prirodnih resursa, poput pitke vode, zraka i tla od izuzetnog je značenja.

U toj zelenoj tranziciji, ne samo gospodarstva nego i cijelog hrvatskog društva, veliki doprinos daje i Hrvatska elektroprivreda (HEP) kroz ulaganja u obnovljive izvore energije, ali i razvoj elektromobilnosti kroz brend ELEN.

Pod brendom ELEN nalazi se HEP-ova mreža više od 280 javno dostupnih punionica za električna vozila, na području Grada Zagreba, svih 20 županija te pokriva autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i nekoliko otoka.

Na hrvatskim autocestama HEP je u rad pustio prve brze punionice, snage 50 kW, kao i prve ultrabrze punionice na hrvatskim prometnicama, snage do čak 350 kW.

Sve HEP-ove punionice su multistandardne i na njima se mogu puniti postojeći modeli električnih vozila. U ovom je trenutku infrastruktura potrebna za punjenje električnih vozila, prema broju punionica i njihovu teritorijalnom rasporedu, dovoljna da se njome koriste sva električna vozila registrirana u Republici Hrvatskoj.

Za korisnike ELEN punionica HEP je kreirao i mobilnu aplikaciju koja je dostupna na servisima Google Play i iStore, i na kojoj se mogu vidjeti lokacije punjenja, dostupni priključci te započeti punjenje. Na adresi elen.hep.hr korisnicima je na raspolaganju i interaktivna ELEN web stranica, koja pruža sve potrebne informacije vezane uz HEP-ovu e-mobilnost.

Projektom elektromobilnosti HEP se potvrđuje kao ključan subjekt u elektrifikaciji prometa u Hrvatskoj, u okviru tranzicije Hrvatske prema niskougljičnom društvu kao jednom od ključnih dijelova Europskog zelenog plana.
Zdenka Rupčić
Sve HEP-ove punionice su multistandardne i na njima se mogu puniti postojeći modeli električnih vozila

Možda ste propustili...

KLIMATSKI NEUTRALNO POSLOVANJE

Paketomati - doprinos “zelenijoj” dostavi

UŠTEDA OD 125 MILIJUNA DO 175 MILIJUNA DOLARA GODIŠNJE

FedEx gasi 2000 radnih mjesta u Europi

ODBOR ZA RATARSTVO HPK-A

Traže financiranje malih skladišta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana