Osijek
MLADI OKUPIRALI NOVOOTVORENI INOVACIJSKI CENTAR ANTUNOVAC

Game Guardians i GallaSandalla
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Igra, igra i samo igra. Tako bi se mogla sažeti protekla subota u Antunovcu, gdje je otvoren Inovacijski centar, novi multifunkcionalni prostor, i to prvom priredbom, nazvanom "Game Guardians: sigurnost i zabava za mlade gejmere", čiji je cilj promocija sigurnog igranja računalnih igara.

U dvorani prepunoj djece održane su brojne radionice i natjecanja, a organizatori, Općina Antunovac i tvrtka Deltamark, okupljenima su priuštili upoznavanje, razgovor, igranje računalnih igara, a posebno je zanimanje izazvao gost iznenađenja - influencer GallaSandalla - idol generacija mladih gejmera, koji se bavi izradom kreativnih videosadržaja, čije objave prati 200.000 fanova na YouTubeu, 150.000 na Instagramu i 60.000 na TikToku.

- Zadovoljan sam što sam među svojim fanovima, uživam u druženju, razgovoru i slikanju s njima, ali uživao sam i u ovom novom izvrsnom objektu i odličnoj organizaciji, koja je za svaku pohvalu, sigurno ćemo opet surađivati i rado ću doći u Anutnovac ponovno - poručio je GallaSandalla.

Pokrovitelj i organizatori ovog posebnog događaja na ovim prostorima, općinski načelnik Davor Tubanjski, direktor Deltamarka Dino Tijardović, Ivana Plaščak i Tomislav Levak, potvrdili su nam kako su djeca oduševljena ovakvim novim sadržajem, a to se moglo vidjeti punih pet sati igranja bez granica. Najbolji na gaming-eventu zabave i pouke osvojili su vrijedne nagrade.

Načelnik Tubanjski kazao nam je kako ovakve događaje osmišljavaju za djecu iz lokalne sredine, ali su dobrodošla i druga djeca.

- I ovaj se objekt uklapa u koncept na ovom širem području uz Sportsko-rekracijski centar Jezero sa sportskim terenima, kojim se koriste i naša djeca. Game Guardians je prvi događaj u Inovacijskom centru Antunovac, namijenjen djeci i mladima. Željeli smo da se kroz gaming industriju upoznaju s igrama, ali i o sigurnosti na internetu kroz edukacijsko-zabavni sadržaj. Odaziv djece bio je odličan, djeca su imala priliku upoznati se, igrati se i natjecati se. Ovakava je tehnologija budućnost i jednostavno im se mora otvoriti, ali ih se mora i zaštititi. Dolaskom influncera, youtubera poput GallaSandalle, koji su im uzori, želimo da i oni svojim predstavljanjem igranja i rada pravilno utječu na djecu, njezino ponašanje i njezinu sigurnost na internetu, da vide da osim gaminga ima i drugih aktivnosti kojima se mogu baviti - kazao je Tubanjski i najavio još sličnih i drugih društvenih događaja u Inovacijskom centru.

- Nove digitalne vještine i iz svih ostalih STEM područja važne su za razvoj gospodarstva današnjice, u digitalnoj tranziciji. Čestitam Općini Antunovac na osmišljavanju i izgradnji prostora za održavanje raznih gospodarskih, javnih i društvenih aktivnosti i održavanje STEM manifestacija za djecu i mlade u svrhu popularizacije znanosti i jačanja potencijala djece i mladih u svijetu digitalnih vještina - kazala je saborska zastupnica Nataša Tramišak na otvorenju, na kojem je uime Osječko-baranjske županije bila i Miranda Kul Glavaš, pročelnica za školstvo.

Darko Pejić
Možda ste propustili...

VATROGASCI U FRUŠKOGORSKOJ ULICI

Noćna intervencija nije bila potrebna

KULTURA U PRIRODI S “LIKAROM”

Održana Likovna kolonija u Tikvešu

Najčitanije iz rubrike