Osijek
TURNIR ŠTARKOMANIJA

Od prikupljenih sredstava kupit će trampolin
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
Partneri na projektu su Grad Osijek, škole, sportski klubovi, Kohorta, Inner Wheel klub i mnogi drugi
Štarkomanija, malonogometni turnir za djecu Centra "Ivan Štark", održan jučer na igralištu NK Mursa, bio je mnogo više od nogometnog turnira. Održan je i kulturno-zabavni program, bilo je tu i prodajnih štandova, a sav prihod od turnira odlazi u humanitarne svrhe.

Mr. sc. Maja Radoš-Bučma, dipl. defektolog, ravnateljica Centra "Ivan Štark", ističe da je Štarkomanija nastala iz želje da se kupe nova igrala u školskom dvorištu, pa su stoga organizirali ovaj dobrotvorni turnir. "Nizale su se ideje, uključivalo se sve više partnera, Grad Osijek nam je dao podršku, uključila se Zajednica sportskih objekata Grada Osijeka i mnogi drugi. Turnir je povezan s Danom našeg Centra, koji slavimo polovinom svibnja, pa smo organizirali i priredbu za naše goste", kaže ravnateljica Radoš-Bučma.

Turnir je humanitarnog karaktera, a od prikupljenih sredstava planiraju kupiti inkluzivni trampolin, kako bi ga mogla koristiti i djeca u invalidnim kolicima. Nabava i montaža trampolina stoje 5880 eura, a u Centru "Ivan Štark" nadaju se da će prikupiti dovoljno sredstava. Taj Centar treba još opreme, ali to će, ističe ravnateljica, nastojati nabaviti u budućim aktivnostima.

Učenička zadruga “Ivan Štark” na svom je štandu nudila proizvode od ekomaterijala, članovi Kohorte, Rene i Fran, prodavali su majice i bedževe NK Osijek, prodavali su se i slatki i slani kolači koje su napravili roditelji učenika Centra “Ivan Štark”, a organizirali su i tombolu u koju se uključio velik broj ljudi. U akciju se uključio i Inner Wheel klub, koji organizira gostovanje kazališta Moruzgva u kinu Urania, a sav prihod ide Centru Štark.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

MATURANTI CUO-A “BRAĆA RIBAR”

45 godina mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI MAJSTORI ZANATA

Važno je zadržati majstore kod kuće

2

ANTUNOVAC PROSLAVIO DAN OPĆINE

Četiri dana veselja, ni rezultat iz Berlina nije ih ozbiljnije poremetio

3

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama