Kultura
ANSAMBL PUTUJE U SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

LADO nastupa u sjedištu UN-a, u New Yorku
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Ansambl LADO nastupit će na otvorenju izložbe Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama Etnografskog muzeja u Zagrebu, u središnjici Ujedinjenih naroda, u New Yorku, u organizaciji Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u New Yorku. Otvaranje izložbe i nastup solista Ansambla LADO održat će se 21. svibnja 2024. godine.

Izložba Etnografskog muzeja u Zagrebu Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama projekt je u kojem LADO sudjeluje godinama. Samo je u prošloj, 2023. godini ovaj projekt EMZ-a, uz nastupe Lada, posjetio Maltu i Australiju, čime je potvrdio jak međunarodni ugled i prepoznatljivost. Etnografski muzej Zagreb i Ansambl LADO ovim projektom, izložbom i izvedbama sudjeluju u kulturnoj promidžbi Republike Hrvatske, u suradnji s diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u svijetu. Navedeno događanje u New Yorku je u organizaciji Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u New Yorku. Solisti Ansambla LADO uveličat će otvorenje izložbe upravo djelima koja je UNESCO uvrstio na svoje liste nematerijalne kulturne baštine, a nastup u zgradi Ujedinjenih naroda izniman je kulturni i diplomatski događaj. Ovim putem posebno zahvaljujemo stalnom predstavniku i veleposlaniku Republike Hrvatske, gospodinu Ivanu Šimonoviću te predstavnicima diplomatskog predstavništva koje je omogućilo da se izložba predstavi u UN-u.

Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te vlastitim sredstvima Ansambla LADO. Nakon otvorenja postava u Ujedinjenim narodima planirano je da izložba u organizaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava RH bude predstavljena diljem Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

Dvije premijere osnovnoškolaca

2

POSLJEDNJA OVOSEZONSKA PREMIJERA

Opera "Prodana nevjesta" premijerno izvedena u osječkom HNK-u

3

HNK U OSIJEKU: “PRODANA NEVJESTA”

Opera o ljubavi, puna je komičnih obrata, prožeta koloritom češkog folklora