Novosti
RASKORAK U ZAKONSKOJ TEORIJI I PRAKSI

Osoba ovisna o osobnom asistentu ne može čekati, i treba ga - odmah
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
Onemogućeno je zapošljavanje osobnih asistenata koji nemaju završen poseban program osposobljavanja
Zakon o osobnoj asistenciji kojim osobe s invaliditetom ostvaruju pravo na uslugu osobne asistencije na snazi je od početka ove godine. Do sada je to bilo rješavano kroz projekte koji su provodile udruge osoba s invaliditetom, no sada se to područje regulira na drukčiji način.

Naime, dok su korisnici i prije sami pronalazili osobnog asistenta, udruge su provjeravale ispunjavaju li te osobe uvjete za zapošljavanje propisane pravilima natječaja. Udruga zapošljava osobu koja pruža uslugu osobne asistencije osobi s invaliditetom koja je ostvarila to pravo na temelju rješenja izdanog od Hrvatskog zavoda za socijalni rad nakon uvida u medicinsku dokumentaciju. Pružatelj usluge osobne asistencije je udruga ili druga organizacija koja je licencirana za pružanje usluga osobne asistencije. Trošak rada asistenata fakturira se Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koje udruzi isplaćuje traženi iznos.

Važan iskorak


Danijel Balažić predsjednik je Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije UPiT Osijek, koja uslugu osobne asistencije pruža od 2006. godine. "Svjesni smo da je ovo važan iskorak za osobe s teškim invaliditetom jer sada je usluga osobne asistencije pravo, a ne usluga koja se financira kroz projekte udruga. Mi se u udruzi s većinom zakona slažemo, međutim postoje neke nelogičnosti koje nam sada otežavaju rad odnosno onemogućavaju nam zapošljavanje novih osobnih asistenata", objašnjava Balažić. Smatra spornim članak 18 Zakona o osobnoj asistenciji koji onemogućava zapošljavanje osobnih asistenata koji nemaju završen program osposobljavanja za osobnog asistenta.

“Imamo slučaj da je naš zaposlenik medicinske struke, čak i ako je liječnik, ne može raditi kao osobni asistent zato što nema završen program osposobljavanja za osobnog asistenta. Najveći je problem u tome što trenutno samo dvije institucije obavljaju to osposobljavanje. Mi sada imamo situacije da su starim korisnicima, koji desetak i više godina koriste uslugu osobne asistencije, osobni asistenti dali otkaz, a mi ne možemo zaposliti nove osobne asistente jer nemaju završen program osposobljavanja za osobnog asistenta. Zbog toga ne možemo uključiti ni nove korisnike, jer njihovi asistenti također nemaju završen taj program. Bojimo se da nam u tom slučaju trošak koji mi fakturiramo Ministarstvu neće biti prihvaćen jer ne ispunjavamo obveze predviđene zakonom", tvrdi Balažić.

Kaže kako su pokušali kontaktirati Ministarstvo, od kojega međutim nisu dobili odgovor ni upute što da rade, osim da čekaju da se i na osječkom području pojave institucije koje će obaviti to osposobljavanje za osobne asistente. "Do sada je održana jedna edukacija u dva modula za pet asistenata koji su zaposleni nakon stupanja zakona na snagu. Međutim, mi sada imamo na dispoziciji pet ili šest novih korisnika koji imaju nove osobne asistente, a koje ne možemo još uključiti. Oni su već dobili rješenje Hrvatskog zavoda za socijalni rad da mogu dobiti osobnog asistenta, međutim mi ih ne možemo zaposliti zato što ne ispunjavaju odredbe članka 18 Zakona o osobnoj asistenciji. Trenutačno pružamo uslugu za 40-ak korisnika, a imamo šest novih koji su nam se obratili i koje zbog ovog razloga nismo u mogućnosti uključiti. Imamo kapaciteta za 50 - 60 korisnika bez problema međutim ne možemo ih uključiti jer je nastao ovaj problem", ponavlja predsjednik Udruge UPiT.

Golem problem


Balažić navodi kako je ta udruga bila zadovoljna zakonom smatrajući kako treba krenuti s njegovom primjenom, a da će se u hodu otklanjati nedostaci, odnosno da će se prilagođavati potrebama ljudi zbog kojih je on i napravljen. "Sada se međutim pokazalo da je to jako tromo i zapravo se nemamo kome obratiti, nema tko taj članak izmijeniti, dopuniti ili na neki način prilagoditi trenutnoj situaciji. U članku 18 stoji da onaj tko je već radio kao asistent u trenutku stupanja zakona na snagu ne mora imati taj certifikat za osposobljavanje. To znači da su stari asistenti i korisnici bili pokriveni. Međutim događa se to da problem nastaje kada stari korisnici mijenjaju asistenta. Krenut će i godišnji odmori, na koje asistenti imaju pravo. Do sada su mnogi korisnici koristili plaćenu zamjenu, zamjenskog asistenta koji će raditi dok je njegov osobni asistent na godišnjem, ali sada ne možemo zaposliti zamjenske asistente zato što i oni nemaju certifikat o osposobljavanju za osobnog asistenta", upozorava Balažić.

Prema mišljenju članova Udruge UPiT najbolje bi bilo da se izmijeni sporni članak, a najdjelotvornije bi bilo da se udrugama koje provode tu uslugu od ranije omogući da sami održavaju edukaciju odnosno osposobljavanje za osobne asistente. "Čovjeku, koji doista ovisi o pomoći osobnog asistenta, novi asistent treba danas, odmah, sada, a ne dok nađemo nekoga tko će i kada održati edukaciju. Imamo ljude koji od 1. ožujka nemaju osobnog asistenta, a imali su ga posljednjih 15 godina. To je za njih golem problem", poručuju iz UPiT-a.

Objašnjenje smo zatražili i od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iz kojega kažu da, "imajući u vidu interes i zaštitu korisnika kojemu se pruža usluga osobne asistencije, zakonom su propisani svi uvjeti koje mora ispunjavati osoba koja se zapošljava na radnom mjestu osobnog asistenta".

Tomislav Prusina
NASTAVAK LICENCIRANJA PROGRAMA
“Jedan od uvjeta je završen program obrazovanja odraslih (osposobljavanja) za osobnog asistenta, a kako bi osoba koja se zapošljava imala potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova osobne asistencije. Prethodna edukacija provodila se i tijekom programskog financiranja usluge osobne asistencije kada su ju provodile organizacije civilnog društva uz financijsku podršku Ministarstva, počevši od samih početaka pružanja usluge, odnosno od 2006.”, odgovaraju iz kabineta ministra Marina Piletića. Navode također da je prilikom izrade Zakona o osobnoj asistenciji prepoznata potreba da edukacija bude i dalje obvezna te je stoga postavljena kao uvjet za zapošljavanje asistenta. Podsjećaju kako se osobama koje su ranije radile kao osobni asistenti priznaje edukacija koju su završili do dana stupanja na snagu novog zakona, ako je ona trajala najmanje deset sati. “U tijeku je daljnje licenciranje programa te se očekuje proširenje broja licenciranih programa. Važno je istaknuti kako je u tijeku i priprema poziva za edukacije koje će moći provoditi pružatelji edukacije koji imaju licencirani program”, poručuju. Napominju da je, vezano uz korištenje godišnjeg odmora osobnih asistenata, poslodavac (pružatelj usluge osobne asistencije) dužan odrediti na koji će način osigurati zamjenu, bilo preraspodjelom radnog vremena ili zapošljavanjem osobe na zamjeni. Prema njihovim podatcima, do 2. svibnja rješenje o priznavanju prava na uslugu osobne asistencije dobilo je ukupno 3645 korisnika, od čega je 307 rješenja izdano za područje Osječko-baranjske županije.

Danijel Balažić

predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije

UDRUGE BI EDUKACIJU TREBALE SAME PROVODITI

Balažić upozorava da većina udruga nije kapacitirano za provođenje predavanja. “Smatram da udruge koje su do sada provodile uslugu osobne asistencije imaju dovoljno znanja i iskustva da kao i do sada same provode edukaciju, ali koja ne mora biti kompleksna kako je po novome predviđeno. Tu se ne radi o nekoj pretjeranoj filozofiji. Treba znati na koji način korisnik upravlja asistentom, što mu smije zapovijedati da radi, a što ne smije, kako se asistent ponaša kada mu nešto ne odgovara, od koga traži pomoć. Neke udruge koje nisu proučile zakon i masovno zapošljavaju asistente zbog čega bi se mogli naći u velikim problemima jer im neće biti prihvaćen trošak. Mi ministarstvu šaljemo fakturu i država ju plati, ali nagodinu u ožujku moramo pravdati te troškove. Od svakog korisnika i radnika trebamo slati certifikat, između ostaloga i potvrdu da je završio osposobljavanje. Dogodit će se da taj radnik nema potvrdu i onda će ministarstvo tražiti povrat novca jer trošak nije nastao u skladu sa zakonom”, pojašnjava Balažić.

U OBŽ-u EDUKACIJA TRIDESETAK OSOBA
Za područje Osječko-baranjske županije edukaciju osobnih asistenata provela je početkom svibnja Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, i to za 30-ak asistenata. Kroz poziv Ministarstva vezan uz licenciranje programa stručnog usavršavanja u sustavu socijalne skrbi, a na koji se imaju mogućnost prijaviti pravne ili fizičke osobe s područja, do sada su licencirani programi Hrvatskog saveza slijepih “Primjereni kontakt, komunikacija i vođenje osoba s oštećenjem vida - videći pratitelj”, potom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH “Program stručnog osposobljavanja osobnih asistenata osobi s invaliditetom”, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ “Program stručnog usavršavanja za poslove osobnog asistenta”, SRCE - Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji “Program osposobljavanja za poslove osobnog asistenta osobama s invaliditetom te Inkluzivna kuća Zvono Belišće “Program stručnog usavršavanja za osobne asistente osobi s invaliditetom”.

Možda ste propustili...

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE USTVRDIO:

Do kraja godine bit ćemo na 77,5 posto prosjeka razvijenosti EU-a

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

FOKUS NA INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Perspektiva je da osječki IT sektor bude još uspješniji