Sport
GRADSKI GRAND SLAM TERENI

Dašak Flushing Meadowsa stigao u osječki Perivoj
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
Osječani jedini u Hrvatskoj imaju javne i za korištenje potpuno besplatne teniske terene
Pitate se ponekad kakav je osjećaj igrati na najvećim teniskim turnirima. Dio tog ugođaja možete već neko vrijeme osjetiti i u gradu na Dravi. Osijek je, naime, jedini u Hrvatskoj koji ima javne terene ovakve vrste i kvalitete, koji se mogu koristiti bez naknade. I ne samo to, riječ je o podlogama na kojima se igraju oni najveći, Grand Slam turniri. Slavonska metropola dobila je i treći takav. Nakon onog prvog (naziva London), koji se nalazi u Drinskoj ulici i koji ima travnatu podlogu (Wimbledon), krajem 2022. otvoren je i drugi (Pariz) na Jugu II, smješten uz OŠ "Grigor Vitez", gdje je clay podloga kao i ona u Roland Garrosu. Kakva je podloga na US Openu? E, pa to se možete uvjeriti ako dođete u Perivoj kralja Tomislava. Nakratko možete imati osjećaj da ste u New Yorku, a ne u najvećem i najljepšem osječkom parku.

Sve su to teniski tereni čiju je izgradnju inicirala poznata i priznata osječka tenisačica Donna Veić i njezina obitelj, a čija realizacija ide pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji su dosada ravnopravno uložili 150.000 eura, odnosno 50 tisuća po terenu, koji su zaista impresivni.

- Ovo je zasigurno najbolji teren s tvrdom podlogom u državi. Jako sam ponosna na sva tri, ostaje još jedan (Australian Open) da zatvorimo krug. Posebno veseli što je popunjenost odlična, 97 posto, što je za ovaj projekt i najveća nagrada. Hvala mojoj obitelji, gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji daju podršku od početka. Ideja je jednostavna, da potičemo djecu, ali i odrasle da se bave sportom, u ovom slučaju tenisom. Ako potaknemo neko dijete da se zaljubi u tenis, kao ja sa šest godina, tada smo na pravom putu - naglasila je najbolja hrvatska tenisačica, koja je potom s predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, Nikolinom Babić, odmah i odradila nekoliko prebacivanja preko mreže. Teren u Perivoju odmah će u pogon, od 17. do 19. svibnja na njemu će se igrati turnir poslovnih žena rekreativki, DNNA Ladies Tennis Tournament.

Imali smo dosada raznovrsnih eventa, a sada smo odlučili staviti naglasak na žene poduzetnice. Njih 32 iz cijele Hrvatske upoznat će Osijek, igrati tenis i vjerujem dobro se zabaviti, priželjkuje Donna Vekić, koja je prezentaciju terena i turnira odradila u društvu dogradonačelnika Dragana Vulina, župana Mate Lukića i Alena Nađsombata, predsjednika Zajednice osječkog sporta.

- Donna je jedna od najboljih promotorica našeg grada i županije. Njezini rezultati, kao i ovi tereni, potiču mlade na bavljenje sportom, a to je i najvažnije - naglasio je Vulin, dogradonačelnik Osijeka, koji je svojim sugrađanima na korištenje dao još jedan teren. Stoga, reket u ruke i pravac US Open. Pardon, Perivoj.

Nino Benčina
AUSTRALIA U RETFALI
Sljedeće godine Osijek bi trebao dobiti i svoj posljednji javni Grand Slam teniski teren s podlogom na kojoj se igra Australian Open u Melbourneu. Točna lokacija još je nepoznata, ali je izvjesno da će ona biti negdje u Retfali. Tako će se na četiri podloge moći igrati na ravnomjerno raspodijeljenim lokacijama.

Možda ste propustili...

BRANDENBURŠKA VRATA BY PETROVIĆ

U Terminatorovu gnijezdu

HRVATSKOJ JE VAŽNO PROĆI SKUPINU, ONDA JE SVE MOGUĆE

EURO mu se opire, može li ga Luka napokon slomiti?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana