Regija
GLAZBENA ŠKOLA U ORAHOVICI - 15 GODINA

Najmlađi talenti započeli proslavu
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
ORAHOVICAU Glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica počelo je obilježavanje 15. godišnjice rada tog odjela, i to koncertom najmlađih, polaznika glazbene igraonice i početničkog solfeggia. Mališani su pjevali poznate dječje pjesme poput Mala sirena, Blistaj, blistaj, Baby Shark, Remember Me, Hakuna Matata, Kad bi svi, Kad si sretan…

- Presretna sam što smo našu veliku obljetnicu - 15 godina rada, a također i 30 godina rada naše matične Škole Milka Kelemena Slatina, počeli obilježavati s najmlađima. Oni naporno rade i vježbaju, jako vole glazbu i baviti s njome i ovo je prava prilika da pokažu što znaju i mogu. Moramo svakako od srca zahvaliti roditeljima na povjerenju koje su nam pružili za rad s tom predivnom djecom i zasigurno ćemo se i dalje maksimalno truditi to povjerenje opravdavati – rekla je voditeljice Područnog odjela Mateja Kuzmić te najavila kako će obilježavanje 15. godišnjice rada biti nastavljeno uskoro.

- 28. svibnja u 18 sati, također u prostoru Glazbene škole, nastavljamo koncertom polaznika škole na raznim instrumentima, a završit ćemo 2. lipnja u večernjim satima također koncertom polaznika. Bit će to i službeno zatvaranje najveće gradske manifestacije, Orahovačkog proljeća. Do kraja godine imat ćemo još nekoliko tradicionalnih koncerata, koji će također biti posvećeni našoj obljetnici – zaključila je Kuzmić. V.G.
Učenicima na izbor devet instrumenata
Područni odjel Orahovica započeo je rad u školskoj godini 2009./2010. U prvoj generaciji upisano je 26 učenika, a već 2012./2013. njih 50. Polaznici u školi sviraju klavir, gitaru, tambure, harmoniku, klarinet, flautu, saksofon, trubu i trombon. Godine 2009., kada je škola osnovana, krenuli su s nastavom iz samo tri predmeta - klavir, gitara, tambure, a sljedećih su se godina nastojali uvoditi novi instrumenti. Rad je počeo u osnovnoj školi, a danas se odvija u novom prostoru, priladnom za rast novih talenata.

Možda ste propustili...

POTPORA MINISTARSTVA 80.000 EURA

Na groblju u Đurićima gradit će mrtvačnicu

VATROGASCI ORGANIZIRALI 2. ČOBANIJADU

Viljevčani skuhali najbolji čobanac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

2

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača