Mozaik
ZORAN PREDIN I NIKOLA ČUTURILO

“Analogna Rasa” je novi glazbeni projekt
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Dva vrhunska glazbenika, Zoran Predin i Nikola Čuturilo, singlom "Još imaće nas" predstavljaju svoj novi projekt "Analogna Rasa". Predina, jednog od najvažnijih novovalnih slovenskih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga, i Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentičan rock‘n‘roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, veže dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju glazbe. Njihov zajednički projekt nastao je kao svjedočanstvo bezvremenske kvalitete u doba u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

- "Analogna Rasa" je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže - objašnjava Predin.

Projektu su se pridružili i ostali umjetnici poput Gradmira Smudja, koji je osmislio vizualni identitet i svjetski poznatog fotografa Briana Rašića koji je snimio fotografije.

- Projekt smo nazvali "Analogna Rasa" zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svjesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vrijedni glazbenici koji vole istraživati. Također i zato što stvaramo nešto novo. Mi smo doista u najboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici - dodao je Čuturilo. T.K.
Možda ste propustili...

KONCERT EDA SHEERANA GOTOVO RASPRODAN

Ostalo je još ulaznica za tribine zagrebačkog Hipodroma

TRIPTIH KOJI PRATI TRI ODVOJENE PRIČE O RODITELJIMA I NJIHOVOJ DJECI

Driver i Waits s Jarmuschem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana