Regija
ODRŽANA REDOVITA SKUPŠTINA

Regionalno Društvo knjižničara u Belišću
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
BELIŠĆE - Redovita skupština Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema održana je prvi put u Belišću, u prostoru Palače Gutmann i belišćanske Gradske knjižnice i čitaonice. Skupštinu je otvorila Tihonija Zovko, predsjednica Društva, a Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća, pozdravila je sve prisutne i poželjela im dobrodošlicu u Belišće. Domaćin skupštine bila je Gradska knjižnica i čitaonica, koju je predstavila ravnateljica Vlasta Putar, a predavanje o Belišću održala je ravnateljica Muzeja Belišće, dr. sc. Nada Milas Bosanac.

Na skupštini su usvojeni godišnji izvještaji te predstavljeni budući projekti i aktivnosti. U sklopu programa održano je virtualno predavanje psihoterapeutkinje Maje Jakšić naslovljeno "Briga o sebi – kako nadvladati izgaranje u poslu". Ravnateljica Knjižnice Belišće Vlasta Putar i knjižničarka Dijana Crljenić uručile su prigodne poklone Tihoniji Zovko, predsjednici Društva knjižničara, i Dini Maganjiću, tajniku Društva.

Članovi Društva posjetili su prostore Gradske knjižnice i čitaonice, Muzeja Belišće te obišli cjelokupnu Palaču Gutmann. Razgledali su i spomen-vlak te crkvu sv. Josipa Radnika.

“Skupština je uspješno organizirana i održana zahvaljujući velikoj pomoći i potpori brojnih ustanova i pojedinaca. Za financijski dio organizacije u najvećoj mjeri pobrinuo se Grad Belišće, uz značajna financijska sredstva koja su osigurana iz fondova Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Osječko-baranjske županije. Jednako tako, iznimno je važno zahvaliti svim građanima Belišća i okolnih mjesta te lokalnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i ugostiteljskom obrtu caffe baru Kanu iz Belišća, koji su svojim nesebičnim volonterskim trudom i radom uljepšali i pripomogli uspješno održavanje skupštine”, navode iz Knjižnice. D.S.R.
Možda ste propustili...

RADOVI VRIJEDNI OKO 46 TISUĆA EURA

Obnovljena je Bokokotorska

ODRŽANA 144. IZBORNA SKUPŠTINA HPD-A RODOLJUB VIROVITICA

Antun Rohtek treći put predsjednik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena