Crna kronika
NIZ LOPOVLUKA U ZAGREBU

Prevaranti žrtvama uzeli tisuće eura
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
Zagrebačka policija izvijestila je o nekoliko krađa velike vrijednost, izvedenih na osobito drzak način, u kojima šteta iznosi po nekoliko tisuća, a u jednoj i nekoliko desetaka tisuća eura. U Križu, u Maksimirskoj ulici, dva nepoznata počinitelja došla k 65-godišnjakinji zbog lažnog interesa za kupnju domaće životinje, pri čemu je jedan od počinitelja, dok je drugi razgovarao s oštećenom, iskoristio njezin neoprez i iz kuće otuđio novac. Šteta je nekoliko desetaka tisuća eura.

Na Trnju, u Poljičkoj ulici, nepoznata ženska osoba lažno se, pak, predstavila 81-godišnjakinji kao zaposlenica banke. Nakon što je lakomisleno povjerovala u lažnu priču o novcu, prema ranijem telefonskom razgovoru, oštećena je doista i predala novac, a poslije je shvatila da je prevarena za nekoliko tisuća eura. U Dubravi, u Ulici kneza Branimira, u trgovini, dva su nepoznata muškarca uz verbalnu prijetnju zaposlenicama, ukrala više parfema. Prilikom bijega na jednog od kradljivaca naletio je automobil te su mu ispali otuđeni parfemi. Kradljivci su pobjegli, a zaposlenice trgovine su vratile parfeme. Također u Dubravi, u Ljubijskoj ulici, nepoznati počinitelj lažno se predstavio 83-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan, iskoristio je njezin neoprez te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. M.Bugarić/H
NA METI LOPOVA SU STARIJE OSOBE
Još jedna starija osoba bila je na meti bešćutnog prevaranta. Kako je izvjestila policija, krađa se zbila u Susedgradu u četvrtak, a zagrebačka je policija prijavu zaprimila u subotu. Naime, oko 11.30, u Ulici Drage Gervaisa, nepoznati se počinitelj također lažno predstavio 74-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan iskoristio je njezinu nepažnju te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. Policija traga za lopovom.

Možda ste propustili...

SUNCE NIJE JEDINO ČEGA SE TREBAMO ČUVATI NA PLAŽI

Vremešni Čeh (82) snimao golu djecu digitalnim fotoaparatom

RAZBIJEN KOKAINSKI KARTEL

Među uhićenim dilerima i Hrvati

MALOLJETNIK IZ GUNJE TRAGIČNO STRADAO

Vozač e-romobila umro u bolnici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana