Tehno
NAPOKON PREKINULI ŠUTNJU I OTKRILI PLANOVE

Nintendo potvrdio kako će nasljednika konzole Switch predstaviti sljedeće godine
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
Nintendo je napokon prekinuo šutnju o nasljedniku svoje megapopularne konzole Switch. Fanovi nestrpljivo čekaju informacije o novoj konzoli već mjesecima, no malo je službenih informacija koje su stigle iz Nintenda.

- Prošlo je više od devet godina otkako smo najavili Nintendo Switch u ožujku 2015. Direct će biti fokusiran na Nintendo Switch softver za drugu polovinu 2024. godine. No neće biti govora o nasljedniku Switcha tijekom te prezentacije - napisao je predsjednik tvrtke Shuntaro Furukawa na X-u te dodao da se informacije o novoj konzoli očekuju u ovoj fiskalnoj godini.

Tvrtka svake godine održava nekoliko izložbi u prikolicama, a špekulira se da bi se na jednoj od njih mogao pojaviti takozvani Switch 2, kako ga neslužbeno nazivaju fanovi. Ostale najave, poput predstavljanja nadolazeće igre “Pokemon Legends: Z-A”, također su pokrenule glasine. Ipak, nikad se nije dovodilo u pitanje to da Nintendo radi na nečemu. Originalni Switch prodan je u više od 130 milijuna primjeraka otkako se pojavio 2017. Od prošlogodišnjih naslova “Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” i “Super Mario Wonder” nije bilo mnogo blockbustera. Kompanija je objavila igre “Mario Vs. Donkey Kong” i “Princess Peach: Showtime!” ove godine, ali osim remakeova “Luigi’s Mansion 2” i “Paper Mario: The Thousand-Year Door” nisu planirani nikakvi naslovi iz Nintenda.

Postoje i žalbe da se konzola stara sedam godina “muči” s nekim novijim igrama. Piers Harding-Rolls, šef za istraživanje igara u kompaniji Ampere Analytics, za BBC je rekao da neki fanovi Nintenda traže “moćniji Switch” već najmanje tri godine. Međutim, u Nintendu ne žure s novom konzolom te drže kupce zainteresiranim s pomoću nadogradnji poput modela s OLED ekranom, koji se pojavio 2021. U proteklih godinu dana pojavile su se različite glasine i navodna “curenja informacija” o mogućnostima nove konzole, no iz Nintenda ništa nije potvrđeno. Piers vjeruje da nasljednik neće donijeti goleme promjene pravca, za razliku od nekih prethodnih konzola japanske kompanije.

- Sudeći prema uspjehu Switcha, očekujemo da novi uređaj usvoji sličnu formu te da nastavi nasljeđe originalnog proizvoda - rekao je i dodao da očekuje novu konzolu na tržištu u prvoj polovini 2025. Više će se znati do kraja ove fiskalne godine. T.K.
Najave, poput predstavljanja nadolazeće igre “Pokemon Legends: Z-A”, također su pokrenule glasine

Možda ste propustili...

“Srdačan svijet – 12 godina Huawei mobilne fotografije”

Desetljeće evolucije mobilne fotografije

Najčitanije iz rubrike