Tehno
IGRALI SMO: STELLAR BLADE

Impresivan dizajn uz odlične performanse
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
Jedan od najiščekivanijih aspekata igre svakako su atraktivni outfiti za glavnu protagonisticu, kao i dizajn monstruma
Jeste li čuli za Stellar Blade? Ako niste, bez brige, niste jedini, jer ovo je igra koja je u gaming zajednici već proglašena sleeper hitom. Nakon što smo je zaigrali – tu titulu opravdava. Neke igre najavljuju se pompozno, a očekivanje je to gore ako igra ne opravda sav taj nastali hajp. Međutim, imamo i drugu stranu, igre koje su najavljene, ali nekako prolaze ispod radara, no najbolje od svega ja što su – fantastične. Nama je takav dojam ostavio Stellar Blade, a koji smo zaigrali na PlayStation 5 konzoli.

Kao u neka stara vremena


Tržište igara danas je bitno drukčije nego prije recimo 20 ili više godine. Osim naravno u vizualnom smislu, igre su danas prepune i drugih mogućnosti, a jedna od njih su (mrske) mikrotransakcije. Već sama najava i obećanja developera da u Stellar Blade neće biti mikrotransakcija zvuči dobro. Nadalje, analogno s ovim obećano je da će se sva dodatna oprema otključavati kroz samu igru, baš kao u neka stara vremena kada nije sve bilo povezano, online. Radnja se odvija na postapokaliptičnoj Zemlji, koju naseljavaju čudovišta nazvana Naytiba. Čovječanstvo, izgubivši rat protiv Naytiba, sada živi na koloniji pod vodstvom umjetne inteligencije. Glavna junakinja Eve, dio posebne postrojbe, šalje se da porazi Naytibe i povrati Zemlju. No stvari krenu loše, te Eve jedva preživi i završi u posljednjem preživjelom gradu - Xion.


Sam početak igre pruža dinamičan doživljaj i nudi uvid u različite aspekte igre. Priča se postupno razvija kroz interakciju s likovima i cut-scenama, dajući igri dubinu i slojevitost. Ključni elementi gameplaya podsjećaju na neke od omiljenih naslova poput DMC, Bayonette i NieR-a, ali se istovremeno oslanjaju na originalne i inovativne mehanike. Borba je fluidna i dinamična, s mnoštvom mogućnosti i kombinacija, dok se različiti segmenti igre izmjenjuju između akcije, istraživanja i izazova.

Apokalipsa


Atmosfera i dizajn igre odlično prikazuju postapokaliptični ugođaj. Kombinacija utjecaja drugih igara, te dodatak k-pop glazbe, stvaraju jedinstvenu atmosferu. Atmosfera igre obuhvaća širok spektar emocija, od eksplozivnog početka do napuštenog i tmurnog grada. Ponovno ističemo kako glazba igra važnu ulogu u stvaranju atmosfere, a korejski voiceover pridonosi autentičnosti doživljaja. Jedan od najiščekivanijih aspekata igre svakako su atraktivni outfiti za glavnu protagonisticu kao i dizajn monstruma. Raznovrsnost i maštovitost u dizajnu likova i okoline dodatno obogaćuje iskustvo igre. Eve kao lik nije osobito pamtljiva, ali služi kao dobar instrument za upoznavanje svijeta igre. Iako njezin izgled može biti upadljiv, narativno je dobro obrazložen. Sporedni likovi, poput pilota Adama i mehaničarke Lily, nisu previše upečatljivi, ali kroz njihove priče dodaje se dubina svijetu igre. Grafički dizajn je impresivan, a performanse su izvrsne u svim grafičkim postavkama. Igra je doista dobro izvedena i polirana do kraja.
 
Mrin REŽIĆ
Ocjena: 90
Dojam: Stellar Blade definitivno izgleda obećavajuće i kao igra koju će mnogi zavoljeti. Djeluje kao pravi old-school dragulj za gejmere, posebno one koji su odrastali na dobrim naslovima.

Možda ste propustili...

“Srdačan svijet – 12 godina Huawei mobilne fotografije”

Desetljeće evolucije mobilne fotografije

NA SPEKTAKULARNOM LANSIRANJU U DUBAIJU

Huawei lansirao inovativne pametne satove

Najčitanije iz rubrike