Regija
LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice
Objavljeno 16. travnja, 2024.
POŽEGA



Za onkološke bolesnice koje se liječe u Općoj županijskoj bolnici u Požegi Županijska liga protiv raka Požega pripremila je kao dar pedesetak turbana i marama. Njihova izrada nastavak je projekta Obrtničke škole Požega iz prošle godine, kada su prof. Vesna Dumančić i Mirjana Kosina kroz školski projekt izradile prvu donaciju pacijenticama. Ovaj nastavak financirala je Županijska liga protiv raka, a kako saznajemo, nije kraj toj humanitarnoj aktivnosti. "Izradu turbana i marama financirali smo iz priloga koje dobivamo za aktivnosti Lige protiv raka. Prvu količinu podijelit ćemo uskoro onkološkim pacijenticama. One su vrlo zainteresirane tako da imamo već i nekoliko rezerviranih", rekao je tajnik Lige, dr. Nikola Gotovac.

Prof. Dumančić naglašava: "Pokrivala za glavu izrađena su od pamučnih materijala, što smo posebno nabavljali. Sve troškove financira Liga, a u izradu prvih bili su uključeni i učenici budući da je priprema modela sastavni dio nastavnog programa nekih usmjerenja."

Lani je u dnevnoj bolnici OŽB-a Požega bilo 4400 pacijenata za koje je obavljeno više od 40.000 postupaka, od kojih je oko 2500 onkoloških pacijenata, a 329 primalo je kemoterapiju. "U našu bolnicu dolaze i pacijenti iz Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije, njihov je udjel oko 40 posto. Osim naših liječnika, dolaze nam i ugovoreni liječnici iz KBC-a Osijek, a mjesečni trošak lijekova i kemoterapije veći je od 550.000 eura", izjavio je dr. sc. Ivan Vukoja, ravnatelj OŽB-a. B.S.T.
Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike