Regija
IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca
Objavljeno 16. travnja, 2024.
VINKOVCINa Dječjem odjelu vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice na Svjetski dan umjetnosti otvorena je izložba čija je tema Blackout poezija, a priredila ju je Hrvatska udruga školskih knjižničara Vukovarsko-srijemske županije. Izložbu su organizirale i otvorile Anita Tufekčić, predsjednica Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske udruge školskih knjižničara, Vlatka Vujčić, tajnica Podružnice, i Jelena Cvrković, knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika i književnosti.

Blackout ili erasure (poezija zatamnjenja) postupak je gdje se od postojećeg teksta, starih knjiga ili novina, pravi novi tekst ili pjesma i tako nastaje potpuno nov rad, pojašnjavaju organizatori.

Izložba na kojoj će posjetitelji moći pogledati radove osnovaca i srednjoškolaca iz Vukovarsko-srijemske županije otvorena je do 30. travnja.

Nakon otvorenja izložbe predsjednica Podružnice Anita Tufekčić održala je kreativnu radionicu o temi blackout poezije za učenike posjetitelje ove zanimljive izložbe, na koju je pristiglo 17 plakata osam osnovnih i jedne srednje škole iz najistočnije županije. M.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena